Gå til innhold

Bombingen av


Anbefalte innlegg

Har et prosjekt på skolen om Pearl Harbour og jeg skal skrive årsaker til at det ble bomba, men jeg finner bare en årsak;

-Krig mellom kina og japan 1930, USA likte ikke japans taktikk som var blodig.

-USA boikotter japans øyer

-Stopper transport til Japan

-Japan planglegger et overraskelses angrep på Pearl Harbour i ca. et år-

-7. desember 1941 Pearl Harbour bombes

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Husk å få med at USA vant den krigen fordi hangarskipene deres var på tur da japanerene angrep. Flaks gjorde at hangarskipene deres ikke ble senket..

Så kan du få med at USA endte krigen med å bombe to byer i Japan med atomvåpen. Så kan du avslutte med hvor tett USA var på den tiden og at de kunne droppet bombene hvor som helst i eller rundt Japan innen øyerekkevidde for folk for å ende krigen istedenfor å faktisk knuse noen byer...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Så kan du avslutte med hvor tett USA var på den tiden og at de kunne droppet bombene hvor som helst i eller rundt Japan innen øyerekkevidde for folk for å ende krigen istedenfor å faktisk knuse noen byer...

Jepp, det var helt patetisk av USA.

Det ble drøftet flere andre muligheter for å få Japan til å overgi seg. Blant annet kunne de droppe en atombombe på ubebodd japansk jord, slik at ingen menneskeliv gikk tapt, men at Japan kunne se hvilken kraft USA rådde over, og derfor overgi seg.

Lenke til kommentar

Du kan jo ta med at USA var så å si direkte involvert i 2. verdenskrig fra tidlig i 1941, da Roosevelts administrasjon fikk igjennom the Lend-Lease act. Denne sa at Storbritania, som var avskåret fra resten av europa og slet i utmattelseskrigen som Tyskland og Luftwaffe førte mot dem, kunne låne så mye de ville av militært og sivilt utstyr som de trengte.

 

I USA ble dette ikke så godt mottatt, pga. isolasjons-tankegangen som hadde rådet siden 1.VK. Roosevelt hadde det med det å ordlegge seg folkelig og inspirerende og forsvarte Lend-Lease act slik: "It's like when your neighbours' house is on fire and you lend him your garden hose."

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

kansje litt seint nå,

men 2 pungt som er vedt å tenke på:

1. da usa boikottet japan hadde de ikke mer olje og drivstoff enn til 18mnd's forbruk, og med angrepet på pearl harbour ville de kun vise at de hadde makt, så usa skulle bli skremt og selge mer olje til japan.

2. japanerene hadde plalagt et 3. angrepsbølge, men admiral "nagasaki" (navnet stmer ikke, men jeg husker det ikke) avblåste denne. i denne 3. bølgen var det planlagt å bombe færre skip, men istedefor olje tanker, tørrdokker og andre reperasjons bygg. hadde de gjort dette ville usa alldr i klart å reparere mesteparten av flåten sin på 18mnd.

grunnen til at 3. angrepet ble avblåst var at admiralen var redd for at de amerikanske hangaskipene var i nærheten, og han ønsket ikke å miste 5? hangaskip som var rellativt forsvarsløse om de amerikanske flyene fra deres hangarskip angrep.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...