Gå til innhold

Trådløst tastatur-


Anbefalte innlegg

Er på jakt etter et ergonomisk tastatur, og er litt frustrert over utvalget. Det ser ut til at man for å få et delt norskt tastatur må gå for en trådløs løsning. Har hatt trådløst tastatur før, og det hadde en tendens til å miste signalet relativt ofte. Det sier seg selv at dette blir litt irriterende under online-spilling.

 

Derfor lurer jeg på om man uten altfor store vanskeligheter kan modde et trådløst tastatur til å gå på PS/2 eller USB? Tastaturet jeg tenker på er Logitech cordless desktop comfort forresten.

 

Har vel egentlig en liten anelse om at dette blir for avansert for meg, men det skader jo ikke å spørre :).

 

Og btw. jeg vil ikke at noen kommer hit og sier "trådløst ruler jo, skjønner ikke hvorfor du ikke kan bruke det", jeg har ikke lyst på trådløst og ferdig med det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første jeg kommer på er og finne ut om "kontaktmatten" har samme layout som et vanlig tastatur i den enden hvor printkortet er montert. Du får lete etter bilder eller høre med en vennlig sjel om han kan åpne tastaturet sitt. Det du da kan satse på er ganske enkelt å bytte ut printkortet med en fra et vanlig tastatur. Ulempen kan jo være at du går glipp av endel multimediaknapper...

 

 

Edit: late night leifs..

Endret av Arctic
Lenke til kommentar

Bare for å kommentere en ting.

Det trådløse tastaturet du hadde så dårlig erfaring med, bruker de IR til å overføre signalene med? I såfall kan jeg forså din missnøye.

Siden dagens tastatur bruker radio overføring så slipper du dette.

Kjøper du den pakken i fra Logitech så kan jeg nesten garantere deg at du ikke vill få problemer med at tastaturet faller ut.

Og batteriene holder som regel ca 6 mnd.. i allefall hoss meg :)

 

Det er mye bedre å prøve å bruker den trådløse.. funker det ikke.. så send inn tastaturet tilbake igjen.. Det har trossalt 5 års garanti

Lenke til kommentar

Det trådløse tastaturet jeg hadde dårlig erfaring med er dette, altså et som bruker RF overføring (det ser faktisk ut som mottakeren er helt lik, men det utsagnet er basert på utseende :)). At det mista forbindelsen så ofte kom kanskje av at leiligheten jeg bodde i hadde 80% murvegger (sokkel). Når jeg i ettertid har flytta inn på en 12kvm hybel med KUN murvegger, har jeg ikke særlig tro på at forholdene er noe bedre her.

 

@Arctic: får gå på bildejakt ja. Om jeg mister funksjonstaster har fint lite å si :).

 

Takk for svar..

 

Edit: det er faktisk ikke det tastaturet, men ett som ligner :p. Hovedsaken er hvertfall at det er RF, og at kabinettet til mottakeren er prikk lik.

Endret av Halvsame
Lenke til kommentar

Har selv et logitech trådløst tastatur, med friske batterier går det uten problem fra kjeller til loft, igjennom mur og vanlige vegger. Men når batteriet begynner å tape seg litt så skjer det du beskriver. Ei enkel løsning: Strømforskyning (batterieliminator) så kan du modde batteriene vekk og ledning inn, dette vil sikre perfekte forhold til en hver tid. 3V til musa og 6V til tastaturet.

Lenke til kommentar

Det var veldig merkelig.. så lenge ikke signalene skal gå igjennom murveggen så skal det jo strengt tatt ikke være problem..

Har du tastaturet ennnå? send det inn på garanti og klag

 

Edit: Har nesten samme tastatur som deg.. og jeg opplever også brudd av og til.. kanskje hver 14 dag.. da funker det så vidt.. Men så kommer det seg og fungerer utmerket.

Det jeg kan tenke meg er at senderen har fått seg en trøkk eller noe sånnt..

For det har mitt tastatur fått.. En del ganger i gulvet og kraftige slag etter tap i BF og DC.. hehe

Endret av Stig-Arne
Lenke til kommentar
Men når batteriet begynner å tape seg litt så skjer det du beskriver.
Tja, skjedde ikke bare med slitte batterier. En stund trodde jeg det kunne være fordi de oppladbare batteriene jeg brukte ikke gav nøyaktig den spenningen som var oppgitt, men når dette skjedde igjen innen få dager etter at jeg byttet til ubrukte (ikke oppladbare) batterier så forkastet jeg den teorien. Dermed tror jeg ikke det å modde inn en strømforsyning er løsningen på dette problemet.
Har nesten samme tastatur som deg.. og jeg opplever også brudd av og til.. kanskje hver 14 dag.. da funker det så vidt.. Men så kommer det seg og fungerer utmerket.
Skjedde mer hyppig hos meg, men en gang hver 14. dag er likevel for mye for meg.

 

Uansett så har jeg solgt det tastaturet allerede. Skal se om ikke jeg får lånt det tilbake ei stund, slik at jeg kan åpne det og ta en titt på elektronikken inni :).

 

Som et alternativ kan jeg bestille finsk Microsoft natural keyboard fra ITbutikken, men siden det logitech-tastaturet jeg hadde var temmelig digg å skrive på, så vil jeg først prøve å få fiksa Logitech'et.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...