Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Er det router i Telenor sitt ADSL-modem?


Anbefalte innlegg

Har bestilt meg adsl fra Telenor, og har valgt å få levert modem. Jeg har en Asus Spacelink fra før, og er i ettertid blitt litt usikker på om det er router innebygget i Telenor-modemet. Det siste skulle ikke representere et problem da Asus`en kan kjøres i aksesspunkt-modus.

 

Lurer også på om Spacelink`en kan brukes som modem, i og med at den har ppoe og kan kjøres som gateway. I så fall kan jeg droppe modemet fra Telenor og spare en 500-lapp.

 

Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lurer også på om Spacelink`en kan brukes som modem, i og med at den har ppoe og kan kjøres som gateway. I så fall kan jeg droppe modemet fra Telenor og spare en 500-lapp.

 

Noen som vet?

Ja, det er router du får av TN.

Du kan neppe bare bruke Asusen din som modem, PPPoE har ingenting med modemfunksjonen og gjøre.

Lenke til kommentar
Og Telenor-modemet har ikke innebygget router.

Jo, alle nye kunder får modem med router så sant de kjøper modemet av TN.

Dette er endel av de endringene som kom med de nye ADSL-pakkene.

Fint at de har begynt å levere med router på privatabonnement også, gleder meg til å se hva den kan by på av funksjoner :-)

Lenke til kommentar
Hvordan klarer telenor det? Trodde ikke de var kvalifisert for slikt jeg :roll:

I følge kundeservice var det enkelt og sette det i bridge-modus for de som ikke ønsket og bruke det som router, hvor enkelt dette er i praksiss vet jeg ikke i og med jeg ikke kjenner dette Speedtouch-modemet\router.

Man satte det opp med medfølgenede Online CD så de som ikke kjører win må sette det opp manuellt.

Betraktelig bedre enn NGT som ikke lar kundene selv velge vekk routeren uten et bra pristilegg.

Dog kunne ikke kundeservisen til Online fjernadministrere så jeg er redd de lager store supportbehov med denne løsningen.

Lenke til kommentar
Dog kunne ikke kundeservisen til Online fjernadministrere så jeg er redd de lager store supportbehov med denne løsningen.

La merke til at modemet blir kundens eiendom. Mon tro om det ikke er en sammengeng her...? Kanskje Telenor slipper noen supportplikter når de ikke eier modemet?

 

Uansett, Telenor valgte å bygge ut her så snart det ble klart at en konkurrent lanserer i området i disse tider. Det er neppe tilfeldig. Problemet med konkurrenten er at man baserer seg på radioaksess, altså antenne på veggen, samt at man opererer med 24 måneder (!) bindingstid. Og så er de bare en 20-kroning rimeligere enn Telenor for samme hastighet. Dermed ser det ut til at Telenor`s uheldige strategi i distriktene faktisk virker. Det var dagens offtopic...

Lenke til kommentar
Uansett, Telenor valgte å bygge ut her så snart det ble klart at en konkurrent lanserer i området i disse tider. Det er neppe tilfeldig.

Nei, dette er helt typisk.

I de områdene helt uten tilbud er ikke Telenor spesielt ivrige men der hvor det finnes lokale tilbydere eller seriøse planer så blir sentralene prioritert.

I og for seg greit nok men TN tar bare de store sentralene og dermed tar de inntektsgrunnlaget fra lokale tilbydere som hadde tenkt og la sentrale strøk sponse lite lønnsome utbygginger på minre plasser.

Denne strategien uheldig for de endel rett og slett ikke tør og sette i gang noe seriøst av frykt for og tape stort på det når de plutselig måter en haug med landsdekkende leverandører som kan kjøre beinhardt på pris.

Men det er jo masse slike lokale satsninger som ikke eier livets rett også, masse dyrt, useriøse jallagreier gjerne på trådløst som seriøst trenger og få skjerpet seg.

Et annet alternativ for de lokale er jo og bygge ut fiber, mot slike løsninger faller ADSL helt igjenom og man kan lett overleve, dog så er dette ganske dyrt og bygge ut.

Mitt lokale e-verk er i gang med fiberutbyggingen, hvor mye dette komer til og koste dem aner jeg ikke men de snakket om og grave mange titalls mil med kabelgrøfter for spredenettet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

jaja, men det er jo like greit.... kjøpe en switch til en 250 i stedet for en router til over 400... dessuten får du dobbelt så mangen porter :D...

 

etter at jeg har lest litt så ser jeg at jeg har kapasitet til å ha opp til 16 pcer ut mot nettet

 

SpeedTouch 510i>>16 porters Cnet N-way switch med 4 gb porter :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...