Gå til innhold

Er det mulig med 3 x 512 DDR RAM ?


Anbefalte innlegg

Jeg er helt grønn på dette, men kjøpte og bygde PC'en for et halvt år siden. Har AMD XP2600 CPU, Crucial PC2700 512 MB minne og MSI K7N2 ILSR hovedkort. Dette har fungert helt greit. Skal nå begynne med videoredigering, og kjøpte så 2 ekstra rambrikker (likt det jeg har).

 

Hva slags ram er det egentlig jeg har? Hva betyr egentlig DDR? Er det double-sided?

Det er 3 minneslotter på hovedkortet, og det står at det støtter Dual RAM og så vidt jeg forstår er det 6 banks. Ram-brikken jeg har hatt står i Slot 1, men da jeg putta i alle 3 rambrikkene (3x512MB) brukte PC'en sikkert 10 ganger lenger tid på å boote opp? Hva er galt? Fjernet så rambrikken i slot 2 og startet opp (med 2x512MB), og da gikke det greit, men kan ikke si at jeg merket noe forskjell fra 1x512MB.

 

Spørsmålet mitt er om det går an å bruke alle 3 slottene, og om det er noe setup-greier i BIOS som må settes eller andre ting jeg har glemt?? Alle rambrikkene er i orden da jeg har testet de separat.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DDR betyr at de er av den østtyske sorten... ;)

 

neida, det betyr double data rate, og vil si at den kan leses og skrives til samtidig i motsetning til eldre typer ram.

 

skal gå greit å bruke alle de tre rambrikkene samtidig. i bios kan du som oftest sette opp om minnet skal sjekkes for hver gang pc booter.

Lenke til kommentar

Når du har to briker i så er dual channel DDR aktivert. To brikker som kjører synkront som "en". Når den tredje kommer inn så kan minnet ikke kjøres på denne modusen lengre.

 

Vet at før (Sikker nå og) så likte ikke HKene flere minnemoduler i på en gang.

Endret av Veritas_
Lenke til kommentar

Prøv å bytte rundt på brikkene systematisk. Så kan du se om problemet oppstår når kun en av brikkene er i en slot. Prøv også med to og to forskjellige brikker på en gang slik at du ser om det er den ene som er dårlig.

 

Og kjør memtest86 (memtest86.com) over natten med alle tester aktivert med alle brikker i. Prøv så med bare den ene, så med den andre og så den tredje.

 

OK, kort versjon av det jeg sier over: Bruk eliminasjonsmetoden.

Lenke til kommentar

Ok, det høres i teorien greit ut med disse testene, og det er sikkert greit for dere som har litt greir på det. Men jeg skjønner ikke en dritt av resultatet av en såkalt Benchmark test?? Det er jo en haug med tall opp og ned i mente?? Jeg skjønner ihvrtfall ikke hvordan man skal tolke disse?

Lenke til kommentar

www.memtest86.com

 

Ingen vansklige tall eller noe. Den har ett felt som heter "error" Kommer det feil her er ikke minnet stabilt.

 

Alt du trenger å gjøre er å installere det på en disket (du kan ikke se på disken etter at det er instalert). Passe på at PCen har disketstasjonen som "primary boot device" og ha disken inni under oppstarten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...