Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Si at jeg har en lydfil i et egendefinert format.

 

På Windows så kan jeg f.eks. ta å lage en egen avspiller. Jeg tar å leser inn filen og deretter konvertere dataene til en datastrøm som kan avspilles av DirectSound grensesnittet. (Kunne sikkert også laget en codec til Windows Media Player, men det er en annen historie).

 

Nå kjenner jeg litt lite til Linux, men finnes det noe standarisert grensesnitt for lyd? Enten slik at jeg kan lage en egen avspiller eller en codec til en eller annen Media Player (er det noe standardisert program her som man kan støtte).

 

Det viktigste er å få litt bakrunnsinformasjon slik at jeg kan gjøre litt mer presise søk på google. Finns det noen programmeringsbøker som beskriver dette i detalj?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Standardisering på hvilket nivå, et grensesnitt mot lydkort som DirectSound? Standard lyddrivere i Linux er nå ALSA, med sitt ALSA-lib API. ALSA-lib er forholdsvis kronglete å forholde seg til direkte etter min mening, så min anbefaling ville være PortAudio v19 (i CVS), www.portaudio.com. PortAudio støtter flere lyd-API'err; ALSA, OSS og JACK på linux, men ALSA er den implementasjonen som har kommet lengst av de tre. Av lydavspillere finnes det vel en drøss, det nærmeste standard er kanskje XMMS, men plugin-systemet er ikke mye å skryte av.

Endret av A_N_K
Lenke til kommentar

Kjempebra info, dette hadde jeg nok ikke funnet pa egenhand.

 

PortAudio kan nok dekke mitt behov, trenger bare a fa laget en kjempeenkel media player for a spille av og teste et lyd format/fil. Men vil et slikt demo program fungere pa typisk RH/Fedora og Suse, hvor bare sluttbrukeren trenger a laste ned en kjorbar fil (noe tilsvarende en exe fil og i tillegg musikk filene)? Eller kreves det at brukeren installerer tredjeparts biblioteker?

 

Og ved utvikling, trenger jeg noen tredjeparts biblioteker (eventuelt a lisensiere tredjeparts komponenter)?

Lenke til kommentar

PortAudio er jo et eksternt bibliotek, men det kan linkes statisk inn i applikasjonen din, så brukeren slipper å ha biblioteket liggende på disk. Om du vil trenge andre biblioteker kommer jo an på hva du skal gjøre, f.eks hvis du skal ha GUI vil mange bruke Qt eller GTK+. Men for en enkel kommandolinje-klient hvor du dekoder selv, bør du kunne klare deg med stort sett PortAudio (vil jeg tro) i tillegg til kompilatorens standardbiblioteker.

 

Vær klar over at PortAudio v19 er under utvikling dog, en default installasjon vil kompilere inn støtte ikke bare for ALSA, men også OSS og JACK. De to siste var knapt produksjonsklare sist jeg prøvde, men ALSA-versjonen skal være fin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...