Gå til innhold

høytalerna påvirker sjermen!


Anbefalte innlegg

Hat to stykk canton høytalere me 12" basselement. Når jeg setter høytalerene helt nerme sjermen vrir bildet seg å bli helt rart, det kjer også når jeg spiller høyt. Går det ann å gjøre noe med det, eller må jeg flutte høytalerne vekk fra pulten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høytalere er elektomagneter, dvs at jo kraftigere du spiller, jo kraftigere strøm vil gå til høytalerne, og jo kraftigere vil magnetfeltet bli. Det er derfor det blir kraftigere forstyrrelser når man spiller høyt. CRT skjermer og tv'er vil enten bli ødelagt øyeblikkelig eller over tid hvis de utsettes for slike magnetfelt ("ødelagt" vil si missfarging av bildet). Det letteste er å flytte høytalerne vekk, det er vanskelig å skjerme høytalere skikkelig selv. Det er mulig, du må da bruke metall plater og lignende...

Lenke til kommentar

Har du forstyrrelse når høytaleren er nærme skjermen skyldes dette magnetfeltet fra høytaleren.

 

Har du forstyrrelse når høytaleren er langt borte fra skjermen og bare når du spiller høyt og har Trinitron skjerm skyldes det lavfrekvente lydbølger fra bassen.

 

flytt høytaleren vekk fra skjermen eller demp vibriasjonene med en matte...

Lenke til kommentar
the coolkid: er det høytalerne inne i TVen som er problemet? I så fall er de ikke skjermet tilstrekkelig. Det er vel en reklamasjonsrett?

det er en ganske ny tv til 10k...

riktignokk, så bor jeg i leilighet, og kan ikke spille høyt noe særlig, men når man setter på en fet låt elns, så er det jo litt skummelt at det plutselig kommer rare farger..

 

det er en Panasonic TX32PS10 tv... skal sjekke om det står noe om skjerming..

den ble kjøpt like før jul, så jeg regner vel egentlig med det...

(det er ca. på halvfult at fargene begynner å komme..)

 

*edit* ja, det er høytalerne inni tv'n som er problemet..

Endret av the coolkid
Lenke til kommentar

Vil bare advare om å overse dette problemet med missfarging av bildet og tenke at det alltid går å fikse ved å la "skjermen hvile" som ble nevnt. Det er godt mulig det virker ibland, men det er mange skjermer som har blitt mer eller mindre permanent skadet. Jeg har forøvrig selv en tv som er permanent missfarget, etter at jeg ved et uhell kom til å legge en basshøytaler oppå tv'n.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det som skjer er vel at du drar elektron som blir skutt ut av electronkanona, så di bommer på den plassen di skal treffe? viss jeg ikke tar helt feil..

Og ja, du kan ødlegge skjermen, fordi på baksiden av "glassplata" ligger det et lag som ligner på aliminiumsfolie, blir det magnetisk vil electrona bomme konstant, og du vil ikke få rett farge. eller enda verre. feks skeivt bilde..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...