Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

e-post over nettverk


Anbefalte innlegg

Er det mulig og innstallere outlook eller noe sånt på en server og ha tilgang til e-posten over lokalt nettverk?

Lurer fordi jeg jobber på flere pc'er i forskjellige rom og ønsker og ha tilgang til e-posten min uansett hvor jeg er i huset.

 

hilsen Midgard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du legger datafilen for Outlook til serveren din så kan du lese mailen din fra flere maskiner. Men det krever at du må sette disse innstillingene på hver maskin som du jobber i fra. Noe tungvint å sette det opp men det skal gå greit.

Er ikke sikker på om du kan logge flere maskiner på samme epostfilen samtidig.

Lenke til kommentar

:thumbs: Hei... Det spørs helt om hvor mange brukere og lingnene. Det beste er og sette opp en lokal e-post server som tar i mot og fordeler det siden til brukere du oppretter. Linux er genialt til dette. eller så kan du bruke Outlook med instillinger som sier at det skal bli på levradørens e-post server og da kan du laste den ned på flere maskiner.

 

Lykke til :thumbs:

 

 

Laien :thumbs:

Lenke til kommentar

Helt enig at linux er greit til dette formålet.

Men det å la det ligge på server hos ISP er vel kanskje ikke det lureste viss du får mye og tung epost. ISP har nok noen begrensninger på hvor mye mail du kan ha liggende på serveren demmes.

Seff er server løsning det beste og kan anbefale Exchange på det sterkeste :thumbs:

Lenke til kommentar

Først må du eksportere mailfila di til en .pst fil.

Fil-->importer eksporter-->eksporter til en fil-->marker Personlig mappefil-->Velg Personlig mapper og marker for inkluder mappefiler-->Velg hvor fila skal ligge feks serveren din. (marker for erstatt like elementer.)

 

Så må du sette opp mailleseren din til å bruke denne fila istedetfor den gamle mailfila di. Det gjør du under Verktøy-->Epostkontoer-->Marker vise eller endre kontoer-->Ny datafil for Outlook og søk frem filen og velg denne som ny Datafil for Outlook under: Lever ny post til følgende plassering.

Da skal alt funke som det skal, en siste ting er da å høyre klikke på Outlook iconet og velge Data filer, der sletter du den gamle fila di på C: og beholder den som er på serveren.

Hvis du har valgt feil Personlige mappe på Lever ny post til følgende plassering, får du ikke slettet den mailfila som ligger lokalt på maskina di.

 

Håper dette hjalp noe...

Kamus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...