Gå til innhold

Min review av 3210


tadcomp

Anbefalte innlegg

Mens jeg venter på ny telefon, kan jeg like gjerne skrive en test av Nokia 3210.

 

And hire wi gåo (Quote Elton John)

 

Design og kvalitet

tern5gul.gif

 

Telefonen er godt designet, med en klasisk "ring" rundt skjermen og meny-tastene, som vi kjenner de fra nyere Siemenser. Den har en behagelig sølvfarge, med metallisk snitt, og passer utmerket godt i hånden. Den knirker ikke i dekselet, og har en meget god vektfordeling. Hva kvalitet angår, er denne telefonen 4 år gammel, og er fortsatt i perfekt stand. Den har blitt herset litt med i løpet av årene, men allikevel er den i utmerket stand. En sprekk i dekselet er det eneste på test-telefonen som skyldes at glattis+undertegnedes søster ikke hører helt god sammen. Telefonen er ikke stor, men heller ikke så liten at den forsvinner i bukselommen. Alt i alt vil jeg si at Nokia kommer rimelig godt ut av denne kategorien.

 

Skjerm og grensesnitt

tern4gul.gif

 

Når det gjelder skjermen, er dette samme skjerm som finnes i de fleste Nokiaer fra disse tider. 5110, 6110 og 6150 er gode eksempler. Den er ikke stor, men gjør jobben godt. Den er tydelig, med godt bakgrunnslys, og tydelige og store (dog, ikke alt for store) bokstaver. Når man leser meldinger vises 4 linjer om gangen, og det er helt greit, mens når man skriver vises kun tre, ettersom en linje ekstra går med til å vise hvor mange tegn man har igjen i meldingen (praktisk detalj) og hvilken input-metode man har (T9, av eller på, store eller små bokstaver)

Når det gjelder grensesnitt scorer Nokia høyt også her. Det er latterlig enkelt å navigere seg frem i menyene, og i hovedmenyen har man gode, store og informative ikoner som drar opp inntrykket en hel del. Man har i alt 9 valg, og disse kan også nås ved å trykke Meny-tasten, og tilsvarende talltast. Dessuten har telefonen meget få knapper, for enklest mulig navigering. I tillegg til det (alfa)numeriske tastaturet, med de 12 standardknappene finner vi Piltaster opp og ned, samt en C-tast, som man bruker til å slette bokstaver, og gå ut av menyer med og i midetn sitter en større meny-tast, som Nokia kaller Navi-Key (som vi for øvrig også finner på Nokia 3110 og 5110). Denne er genial, ettersom den tilpasser seg menyene, og får derfor flere funksjoner, uten at det går ut over brukervennligheten. Bra, Nokia! Helt til sist finner vi Av/På-knapp, oppe på toppen, noe nytt, men genialt. Da får de fjernet en knapp fra fronten på telefonen, så den ser mer ryddig ut. Knappene er for øvrig av den nye metalliske sorten, som Nokia komer til å basere billigtelefoner på en stund fremover. Dette er ikke noe negativt, for disse knappene er ingen problem å tryke på, de er ganske behagelig, og de gir ganske god respons.

 

Maskinvare

tern5gul.gif

 

Når det gjelder maskinvare, virker det som om telefonen har blitt utstyrt kraftig. Den henger aldri i menyene, og følger ekstremt godt med under meldingsskriving. Minnet er ikke så mye å skryte av, det er standard, man kan ikke lagre meldinger på telefone, kun på SIM-kortet, og derfor er det ikke mulig å lagre mer enn 12-20 meldinger om gangen. Men siden Nokia har lagt inn mulighet for Bildemeldinger i telefonen, måtte de legge til minnet uansett, og her er det plass til hele fire Bildemeldinger, av ganske god kvalitet, som fyller 3 linjer på skjermen. Du kan i tillegg legge ved litt tekst, så du kan sende et helt personlig bilde til din kjære eller hva det måtte være. Også under spilling merkes det at telefonen er rask, her er det ingen forsinkeleser eller lingnende, til og med Orm på fullt nivå går så det suser (Nokia har vel ikke laget et lite eksternt grafikkort med GeForce-teknologi og puttet inn i telefonen vel? Man kan begynne å lure). For her går det fort nok, og den husker hele tiden riktig i Hukommelse, samt at Rotation viser matematikkunnskapene til denne telefonen. Man har også plass til 8 hurtigoppringninger, der man bare holder inne en talltast i Stand-By-modus, så ringer man den man har tilknyttet knappen til. Kjekt!

 

 

Teknologi

tern2gul.gif

 

Som tidligere nevnt, har Nokia lagt ved den nye funksjonen Bildemeldinger, som kan sendes via det vanlige SMS-nettet. Dette er morsomt, og det kan være litt bedre å få en kjærlig hilsen med bilde av en liten bamse eller noe, enn bare noen kommaer og parenteser... Ellers har telefonen lite å by på av teknologi, den har Dual-Band 900/1800, kalkulator og muligheten til å lage egne ringetoner

 

Nyttefunksjoner

tern2gul.gif

 

Her har Nokia lagt ved det som er nødvendig - klokke, med dato, kalkulator og alarm-funksjon, mens vi savner en liten kalender, eller mulighet for å legge inn to alarmer samtidig/mulighet til å sette alarm til å ringe en viss dato. Utover det har denne telefonen ingenting å by på i denne kategorien

 

Underholdning

tern5gul.gif

 

Nokia har denne gang gjort det stort. De har lagt ved 3 spill - Orm (klassisk), Hukommelse (finn to like figurer på brettet) og Rotasjon (vri på tallrekkene, slik at tallen kommer i riktig rekkefølge). Telefonen støtter også Bildemeldinger og operatørlogo, samt at telefonen er utstyrt med hele 39 ringetoner, der de fleste av de er av ganske god kvalitet, med bl. a. Brave Scotland og Waltzing Matilda. I tillegg til dette kan man lage egne ringetoner, og skaffe nye. Det er plass til hele 8 nye toner i tillegg til de 39 standard. Alt i alt må vi si oss fornøyd med underholdningsdelen på denne telefonen.

 

Konklusjon

tern5gul.gif

 

Telefonen er fin å se til, har meget god underholdningsfaktor, og er billig. Man kan lett få denne telefonen ned i 250 kroner meget pent brukt. Alt i alt vil jeg si at dette er den perfekte fest-telefon (snakker av erfaring ;)), og at den scorer høyt på de fleste punkter

 

Mine bilder

3210Comparizon.JPG

3210InHand.JPG

Og et av Av/På-knappen, som ble litt stort...

Endret av tadcomp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spennende lesing. Du kunne kanskje tatt med de mange alternative bruksområdene som 3210 har da. Som f.eks øl-åpner, liten hammer, slagvåpen og brevpresse. Demonstrer gjerne med bilder.

 

Kommer det noen test av 6110 også? :yes:

 

EDIT: Offtopic, trykka på linken til hunden i signaturen din. Den var tøff! :D

Endret av walter_melon
Lenke til kommentar

Herlig test du. :thumbs: Fikk meg til å finne frem den gamle jeg har og se om det var liv i den enda. Fikk av noe støv og ladet den, slo den på og joda, god som gull.

Hadde aldri noe tull med den, fortsatt ikke ei ripe i den heller. Nesten verneverdig den jo. :laugh: Takk for topp test. :thumbup:

Lenke til kommentar

Er nå litt morro med de litt eldre mobilene også, fant flere i samme støvete esken som 3210`n. En N1610 og til og med gamle Motorola Micro Tac `n min. :dribble: Fy for en mobil, tror det var første GSM mobilen jeg hadde. Begge virker som bare det ennå ! :laugh: Ikke dårlig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...