Gå til innhold

Hva synes dere om Windows XP???


DiJayQ

Anbefalte innlegg

Quote:


On 2002-03-18 22:30, snibbert skrev:

xp er greit.. kommer jo ann på hva du holder mest på med da... er stabil som pokker (hvertfall for meg) men det er og blir spyware... og need for speed fungerer ikke!!! hehe :wink: kan nesten anbefale det tror jeg!


Wah? Hvilken Need for Speed er det du ikke får til å kjøre under XP? Hos meg var det ingen problemer med verken NFS3, 4 eller 5, så lenge jeg hadde patchet ett eller to av dem til siste versjon.

 

Jeg liker ellers at XP støtter både OpenGL og DirectX/Direct3D uten knussel, noe Win2k ikke kan skryte av. Samtidig ville neppe Win9x (eller den evige betaen WinME - Monday Edition?) likt 1GB RAM noe særlig...

 

XP er slik jeg ser det Mickeysofts hittil beste OS, takket være en heldig kombinasjon av anvendelighet i stil med 9x, noen features fra ME (uten "originalens" bivirkninger), og ikke minst stabiliteten fra 2k (stabilt oppimot Linux-nivå, etter mine erfaringer).

 

Men at XP er bloatware kan vel ingen nekte for:-)

 

Men for all del, alt til sitt bruk! Man installerer helst ikke XP på en eldre pese med 16MB RAM, f.eks. Heller ikke velger man Autobahn som arena for en 1907 Silver Ghost, selv om Rolls-Royce i sin tid skrøt av at riktig instilling av fortenning, blandingsforhold og gasspådrag (de tre spakene på rattet) ville gi både god fart og bra bensinøkonomi. (Oj, der snek det seg visst inn en aldri så liten digresjon - det var ikke meg! :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-03-19 10:56, Dipso skrev:

Uhm... dos i bånn? Dette stemmer ikke. Dos er fjerna helt fra XP (NT kjernen har aldri hatt dos i bånn) Det som derimot ligger der er nermere en Dos emu, eller Tekstbassert WinXP om du vil :wink:


Nå snakka jeg om W98SE da, og hvor fint, greit, enkelt, smått og ustabilt det er i forhold til kolossen XP.

Jeg spiller fortsatt DOS-spill og noen må ha ren DOS (fx Pinball Dreams/Fantasies).

En annen enorm fordel med w98 er at det faktisk går an å installere det på PC-en min, har gitt opp å prøve å få inn XP (full heng ved første booting med XP-logoen etter install).

Lenke til kommentar

spyware , med nybegynner-interface som skal skjule alle detaljer..

 

win2000 er mye finere... gikk tilbake til det etter 2 måneder med XP's spionaktiviteter og etter å ha funnet ut at mye av loggingen ikke kan stoppes...

 

f.eks media player er ren spyware , logger alt du ser på/gjør

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-19 11:22, SkyFish skrev:

Win 2000, det er mye renere og uten alle de interaktive dingsene og fargene og alt, Xp går tregere enn Win 2000 og i bunn og grunn er vel egentlig XP nesten det samme som 2000 bare mer brukervennlig (som gjør det umulig for oss som ikke bare spilelr og surfer å gjør avanserte forandringer osv) men det er sikkert et flott OS har ikke noe imot det.


Eneste jeg sier er at Bill Gates mest sannsynlig har sett for mye på Teletubbies før han lagde XP.


Og en "compatibility mode" som burde hete noe sånn som "in-compatibility mode". ellers er det et fint OS


 

De dingsene og fargene du snakker om kan lett slås av og du kan få en raskere maskin om din maskin i utgangspunktet er litt for treg for disse tingene.

 

Jeg har AMD 650MHz, 256MB RAM og WinXP går minst like raskt som W98 gjorde, MED alle de interaktive dingsene og fargene slått på.

 

Oppstarten er også mye raskere enn Windows 98 var etter like lang tids bruk.

Lenke til kommentar

XP funker som bare det for dem som har greie på PC og vet hvordan de behandler en PC.

 

Jeg har enda til gode å finne et bra argument på hvorfor XP er dårlig. Alt som blir nevnt er ting som kan fixes. (vanligvis extremt enkelt)

 

Slike elendige argumenter er ufattelig irriterende å lese. Kan ikke folk se gjennom OS'et før de begynner å klage på ting?

 

At XP er ustabilt er tull. det kan godt hende det klikker ofte på en maskin, men da må du jo se hvorfor det klikker! (event viewer f.eks.) deretter fikse det som laget problemer. (drivere som oftest)

 

Etter å ha kjørt XP i et år nå kan jeg påstå at XP er det desidert beste OS'et Microsoft har laget. (selv den første versjonen som jeg prøvde (før beta 2) var mye bedre enn win98/me.)

Lenke til kommentar
Gjest mafister

hmmm, M$ har alltid hatt noen veldig, veldig små feil. Du finner dem om du leiter hardt nok. Sikkert noe pga at M$ jobber med tids frister, får ikke tid til å fixe alle små bugs vettu. Nei, når sp1 og sp2 kommer blir det nok "litt" bedre. Det er jo en grunn til at M$ lager dem... :razz:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-20 17:59, lorderror skrev:

hmmm, M$ har alltid hatt noen veldig, veldig små feil. Du finner dem om du leiter hardt nok. Sikkert noe pga at M$ jobber med tids frister, får ikke tid til å fixe alle små bugs vettu. Nei, når sp1 og sp2 kommer blir det nok "litt" bedre. Det er jo en grunn til at M$ lager dem... :razz:



 

Har du Windows XP??? Ser ikke sånn ut, for har du det så henter programmet automatisk ned informasjon om nye updates, og du bestemmer hvem som skal installeres. Installeres disse updatene så trenger du ikke kjøpe nye versjoner av XP. De fixer evt. bugs, men personlig har jeg ikke møtt på ett eneste bug enda. Installerer updates allikevel for sikkerhets skyld, for der er vel laget av en grunn.

Lenke til kommentar

Forresten så har microsoft sagt at service pack 1 kommer til sommeren, og den er ikke nødvendig å laste ned:

 

- Den kan sammenlignes med å legge et nytt lag med voks på en helt ny bil, sier produktsjef Jim Cullinan i Microsoft

 

(kanskje en liten overdrivelse, men det er faktisk ikke særlig mye småting som kan fikses)

 

resten kan du lese her:

http://www.itavisen.no/art/1298305.html

Lenke til kommentar

Jeg mener ærlig at folk som sier at Windows 2000/XP suger er inkompetente. Som regel er det dårlige drivere som fucker opp systemet. Hvis ditt windows system (2000/XP) henger seg en gang om dagen er det DU selv som har fucka det opp! Før Windows 2000 kom kjørte jeg Win98SE uten problemer med stabiliteten. Tror jeg må helt tilbake til Windows 95 for å finne en skikkelig ustabil Windows med full av bugs. Du vet at Microsoft lærer av sine feil de også.

 

Selv om det nye brukergrensesnittet 'Luna' i XP kan slåes av, så har jo ikke bedriftskunder bruk for slikt jåleri. Greit for hjemmebrukere mere liksom. Tror nok de fleste bedrifter kommer til å holde seg til Windows 2000 i lang tid fremover.

 

Hvis man bruker hodet sitt som man burde, så skjønner man at Microsoft hadde aldri lansert ett operativsystem i dag som henger seg en gang om dagen!

Lenke til kommentar

Heh, jeg har DOS 3.3, 4.01, 6.2 og 6.22 +win3.0, 3.1 og 3.11 originalt :grin:

Fikk fra jobben ettersom ingen annen hadde bruk for det, en del var ikke pakka ut engang...

Har hørt at mange spill ikke funker under XP, hvor omfattende er det problemet egentlig? Har bare XP på jobben ettersom det ikke funker på min PC.

Lenke til kommentar

<b>Så lenge man har riktige drivere er det greit nok med XP etter min mening. Jeg har lagt det på hylla i noen måneder fordi de såkalt gode XP-driverne jeg lastet ned til grafikk-kortet mitt ikke funket slik de skulle. Faktisk funket ikke noe OpenGL, og Direct 3D er jo ikke like tøft. En del gikk tregere enn det skulle også, MEN NÅ ER DET SAKER,KARA!! med nye drivere er jeg ganske bra fornøyd med det.

Lenke til kommentar

Meningene er så mange når det gjelder OS at det

egentlig ikke er noe vits i å diskutere. Noen

trenger brukervennlighet, noen trenger

stabilitet, noen trenger ditt og datt.

Smaken er som baken, delt i to.

Noen trenger Dos, noen ikke.

Men jeg personlig bruker både XP, og Linux.

Har også ME inne, men det brukes ikke..Kun hvis det ikke er noen spill som fungerer i XP, og det har jeg ikke opplevd enda. Det er også veldig hardware bestemt om et system skal være stabilt også.

Hvis kombinasjonen av hardware og et OS går fint sammen, er det stor mulighet du får et veldig stabilt OS.

Lenke til kommentar

Min mening er at XP er "Windows for dummies"!

Fungerer utmerket og er et glimmrende OS hvis du trives i lillebill's verden og varetekt.

 

Men... Og det er et stort men!

XP er spyware til tusen..!!!

 

Det har også en mengde "selvkonfigurerende" egenskaper som er nesten umulig å bli kvitt. Det krever i allefall vanvittig med resurser i et IT-miljø å få stoppet alle problemene som XP steller i stand samt å sørge for att de ikke gjentar seg.

 

Sikkert fint for noen, men for meg som liker (og er avhengig av) å ha kontroll på hva PC'n min driver med så er det ikke noe alternativ.

 

Bruker hovedsakelig Win2000pro og har ingen planer om å oppgradere, hverken på jobben eller hjemme. Det er _ingenting_ i XP som forsvarer kronene det koster og oppgradere et helt IT miljø til det OS'et

 

Faktisk så er det sånn at XP og MS lisenspolitikk og håndtering av den gjør at Linux i stadig økende grad blir vurdert og også satt i drift i store it-miljøer.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig forskjellen på XP home edition, og Xp pro?

 

Eneste home edition jeg har sett, kosta 2990 kroner på OBS!, som sikkert er litt dyrere enn andre, men uansett!

 

Jeg har brukt XP i noen måneder nå, jeg har ikke opplevd et eneste kræsj.. Alle instillinger kan man endre på, slik at automatiske oppdateringer og varsliger om evt. feil ikke kommer opp (det gjelder bare å se på riktig sted.)

 

Jeg har aldri hatt noen problemer med det, utenom at jeg følte at jeg ikke fikk nok ut av maskinen min p.g.a. høye maskinvare krav i XP, så jeg bytta nylig til Win2K SP2...

 

hadde jeg hatt en bedre maskin, hadde jeg kjørt XP fremdeles...

 

 

Alle som automatisk sier at XP suger fordi det kommer fra MS er dumme...Jeg er ikke noen MS elsker i bunnen, men at de har kommet med et passe solid produkt er ikke å se bort ifra, imho.

Lenke til kommentar

Har kjørt XP i 6mnd, nå og liker det bare bedre og bedre.

Drivere til de fleste produkter er etterhvert blitt tilgjengelige.

Manglende drivere kan vel strengt tatt ikke MS lastes for.

Det er klart at det er mye "unødvendig" i XP, spessielt for "performanse friker", men er du frik klarer du mest sansynlig å opptimalisere systemet ditt etter egne ønsker.

 

Har inntrykk av att de fleste som kaster seg på hylekoret om hvor dårlig XP er, sitter litt for mye fast i de "gamle" måtene å gjøre ting på.

Det er en selvfølge at ett nytt OS krever at du setter deg inn i det.

Vi kan ikke forvente at "den" mappa er på samme plassen som før.

 

Det mest negative er faktisk alle wizardene som skal hjelpe til med alt mulig. men er "kanskje et must for ferskinger.

 

Dønn stabilt hvis brukt riktig! ANNBEFALES!!!!!!!

Lenke til kommentar

Pokker ta.

 

Skal formatere og reinstallere all software i helga på grunn av en større hardware oppgradering.

 

Planen var at mitt gamle Win 2000 OS skulle bli suppe for del tasten i helga og erstattet med det sista hotta fra Microsoft: XP!

Hadde egentlig bestemt meg, men måtte sef rundt om på nettet og snuse litt på div forum.

Mye for og i mot diskusjoner ang XP. Er ikke sikker på hva jeg kommer til å gjøre nå.

 

Får sove på det til i morra.

 

Rune.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...