Jump to content
Sign in to follow this  
-=Petter=-

Http Server

Recommended Posts

Jeg har litt problemer med Apache....

Når jeg skal legge ut en side i den serveren fungerer det ikke med en jeg har laget i DreamWeaver, men det funger vist jeg lager en som det ikke er noe spes med i notpad... Jeg legger også med bildene å alle filene ellers som skal være med på siden også... slik at knapper og alt kommer med

 

det jeg ikke kjønner er at jeg kan jo åpne den på maskinen, men når jeg prøver å gå via nett blir det bare en blank side.... Hva kan dette være??

 

Håper det er noen som kjønner hva jeg mener, jeg klarer ikke kjønne noe av siden deres på nett...

 

Håper på raskt svar..

 

Hilsen Meg

Share this post


Link to post

Sørg for at blidene, og de tingene du lager i dreamweaver ligger riktig i forhold til hverandre også på Apache serveren. Pass på at du ikke har referanser til filer som ligger "utenfor" "wwwroot".

Feks:

f:/wwwroot/index.html

f:/bilder_til_dreamweaver/knapp.gif

 

Bør være slik:

f:/wwwroot/index.html

f:/wwwroot/bilder_til_dreamweaver/knapp.gif

 

Tror ikke det er noe galt med Apache den er stbli og fin til slikt.

 

Njaal

Edited by Njaal[NOR]

Share this post


Link to post

alt som er til websiden ligger slik det må gjøre for at jeg ellrs skal kunne åpne den...

etter hva jeg kjønner må jo alt ligge slik at det index siden kan finne bildene å det gjør det jeg kan jo gå inn på den ved å dobbeltklikke på fila...

 

men ikke via nett

Share this post


Link to post

Får du opp noe som helst når du går fra nett? Har du noensinne fått webserveren din til å funke over nett?

 

Når du åpner du den lokalt, dobbeltklikker du på filen, eller skriver du inn hele banen http://maskinnavn/index.html ?

 

Prøv sistnevnte. Filene ligger vel i c:\Programfiler\Apache Group\Apache2\htdocs\ elns?

 

Edit: Å skjønne. Ikke å kjønne, skjønner du?

Edited by Toolshed

Share this post


Link to post

ja det funker greit vist jeg skriver inn hele navnet på c: slik det er skrever jeg skal gjør... og ja server er oppe å går for vist jeg bruker en siden som er skrevet i Notepad (bare en test kan man si, ikke bilder eller noe) går det bra, men med en side laget i DW kommer den ikke opp fra nett....

 

hmmm......

Share this post


Link to post

Det er vel ikke en php/asp/cgi-side du har laget i dreamweaver? I så fall må du ha de respektive tillegg til serveren for å kunne se sidene.

Share this post


Link to post

det vet jeg erligtalt ikke....

jeg har fast ip så jeg har laget meg et navn kan du si på DynDNS.org

bruker det til alt annet jeg gjør på serveren.. men har ikke peil på om det slike sider

Share this post


Link to post
skriver jeg den siden http://127.0.0.1/ får jeg opp siden jeg har laget men uten bildene mine.......

Dette tyder på at bildehenvisningene fra DW blir feil. Prøv 'view source' og se hvordan <IMG>-taggene ser ut. URL'er som "C:\bilder\bilde.gif" vil ikke være gyldige på nett, må være "http://[ip]/bilder/bilde.gif" eller relativ "bilder/bilde.gif"

Grunnen til at det funker når du bare dobbeltklikker fila er at den ikke går via Apache da.

Edited by ledigbrukernavn

Share this post


Link to post

Jeg vet ikke om det er noen sammenheng her, men jeg hadde et lignende problem, men det var med sider som virket aldeles perfekt på en Linux server, men når jeg la dem over på en Win2000 med apache, så var det bare førstesida som kom opp, uten bilder, og ingen linker som virket.

 

Der var også alt riktig linket, men ingenting virket.

 

Fant den gangen ut at det var noe så simpelt som at windows og Linux brukte

/ og \ forskjellig når det var linker eller henvisniner. Men jeg droppet hele prosjektet før jeg egentlig fikk fikset det, så om det virkelig er slik kan jeg ikke bekrefte.

Share this post


Link to post
skriver jeg den siden http://127.0.0.1/ får jeg opp siden jeg har laget men uten bildene mine.......

For det første... Når du skal lage en webside må du lære deg å strukturere mapper og filer o.l.

 

Det beste er å ha en undermappe i den mappen hvor index.html ligger som du kaller for images eller img e.l.

 

deretter lager du alle bildelinkene slik:

<img src="images/picture.jpg" alt="Please" />

 

Apache har ikke tilgang til alle filene på PC-en, men kun de som ligger i htdocs.

Share this post


Link to post

da har jeg et spørsmål.... skik det ligger nå så kan jeg jo åpne siden... men vist jeg flytter bilder etc slik du sier vil det jo ikke funke....

jeg har lagt det slik på serveren som det må ligge for at siden skal komme opp med bilder etc

Share this post


Link to post

Har du i det hele tatt sett på filene?

Trenger ikke mye HTML kunnskap for å se at dette ikke blir noe særlig.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2800.1400" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY></BODY></HTML>

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...