Gå til innhold

hjemme laga musematte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
edit:    jeg har ikke trådløs mus, trenger ikke å ha lys overflate.

For OPTISK mus kan fargen på underlaget ha noe å si. For trådløs er det heller tvilsomt (med mindre den også er optisk, selvsagt).

 

Hvis man kunne få til en musmatte som sørger for totalrefleksjon (for de som husker noe fra fysikken på videregående), så vil jeg tro det er det beste, og en overflate som er totalreflekterende vil utmerket lett kunne være sort. Det kommer imidlertid mest an på vinkelen lysstrålen treffer underlaget med, og hva det underlaget består av.

 

For ordens skyld: Totalrefleksjon er bl.a. det prinsippet optiske fibre fungerer etter, der lyset reflekteres fra innervegg til innervegg i fibrene, slik at et signal går fra begynnelse til slutt. Litt keitete formulert, but you get the picture, I hope.

 

EDIT: Den vanlige tyrkleifen som alltid sniker seg inn.

Endret av Aetius
Lenke til kommentar

Musa trenger ikke noe særlig refleksjon. den skal bare ha tydligst mulige forskjeller i underlaget, leden er kun for å gjøre det lyst nokk til at det bitte lille "kameraet" skal kunne få klart nokk bilde til å oppdage forskjellene. noe av det beste jeg har brukt tiol musmatte er hvitlakkert høytaler gitter med veldig små og mange hull. Musa glei lete enn den gjør på speedpad'n og var enda mer nøyaktig. synn jeg hadde alt for lite gitter til å yunne lage en musmatte av det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...