Gå til innhold

Leire og kabinett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det finnes en modelleringsmasse som nesten kan ligne på plastilina, men som blir hard etter en stund i bakeovnen. Den har en veldig fin konsistens, ikke så kornete som de fleste leirer er. Jeg husker ikke hva den massen heter, men jeg vet at de har den bla på Panduro og andre hobby-sjapper. Jeg har sett den massen blitt brukt til smykker og slikt.

 

Vanlig keramikk tror jeg ikke vil fungere så bra. Jeg har endel erfaring med leire, og tror at den er for grov i teksturen og for tung til at du vil kunne få resultatet du ønsker. For å farge vanlig leire må man jo bruke glasurer, og det setter jo litt krav til utstyr. Den greia som jeg nevnte finnes i flere farger. Fargene er skarpe og klare. Tror at man kanskje med en god idè kan få til noe med den. Prøv!

Lenke til kommentar

Iden min var å lage et slags fjes forran m cd slottene fks tiger fjes sånn at cd rommene kommer ut i kjeften..... har en del erfaringer m å lage leirefigurer så d skal ikke vår problemet... ovn trenger jeg ikke... kan bare ha en veldig stiv leire så burde d gå... men hvordan skal jeg feste qhuiten.... Viss någen komme m et bra forslag om d sga eg sette i gan... me worklog :D

Lenke til kommentar

Hvis du skal bruke gips over hønsenetting må du i alle fall lakke HELE overflaten på hønsenettingen skikkelig med kvistlakk. Hvis du ikke gjør dette, vil den ruste i stykker svært fort. Du bør jo da starte med filler dyppet i gips, før du modellerer direkte etterpå. Dette må gjøres i èn prosess.

 

En slik form vil jo ha mulighet for å lykkes, men jeg vil fortsatt tro at du lettere vil komme i mål med den modell-leiren (som jeg fortsatt ikke husker navnet på, men som blir hard i bakeovnen).

 

Gips på hønsenetting vil sannsynligvis ha en begrenset holdbarhet før den vil sprekke som følge av f.eks støt eller søl.

Lenke til kommentar

:ermm: eg e ikkje så sikker på leiren lengre pga å brenne leiren vil gjør an tung å lette å knuse.... Veldig lett å knuse.... (barne skolen lagte jeg en en og en halv meter høg gandalf figur i leire som jeg greide å dunke hodet av rett etter den var brent :cry: ... men nokk med det. :( Siden du ikke anbefaler leire så går jo ann å slå kobber flater til et mønster fikk inspirasjon fra Casemod-god der di hamre en kobber plate til et slags drage hode...

 

Men uansett. før eg setter i gang må eg planlegge alt. og eg må vite kossen eg skal gjør det og kossen d skal se ut... Har veldig lyst å gi et slags indusri look viss någen fatte ka eg meine :thumbup: men viss dokker har andre forslag så kom m de! :thumbs:

 

Edit: Liten misfårståing... ikkje så lett å vite ka du vil fram til når du snakker om någe du ikkje vett navnet på :p som brukes til smykker... Men ein ting.. kossen kan du alt d om hønse netting som ruste osv.. erge meg at eg og ikkje vett sånn :mad:

Endret av tep0sen
Lenke til kommentar

Har tatt 3 år på Lærerhøyskolen, med hovedvekt på kunst og håndverk. Har også vært et år i USA hvor jeg hadde hovedvekt på kunstfag. Jeg har jobba endel med skulptur i gips og leire, i tillegg til sølvarbeid osv. Jeg liker å prøve ut forskjellige materialer til å lage forskjellige prosjekt, som f.eks i mitt nåværende prosjekt, prosjekt 2 hvor jeg skal prøve ut glassfiber, bladsølv, epoxy, fugeskum og støpeplast. Etter å ha prøvd ut det, vil jeg forhåpentligvis vite litt om det også.

 

Jeg skal prøve å finne ut hva den leira heter... og poste svaret.

Lenke til kommentar

...eller legge inn et par små stålbiter med skru-hull et par steder så du kan feste den med skruer.

 

...bygge inn skruer i leiren, med hodet inn - borre hull hvor skruene passer, og feste på baksiden med mutter.

 

 

Mange mulige løsninger. Tror du må komme med en litt mere detaljert plan for å få et mere detaljert råd.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
...eller legge inn et par små stålbiter med skru-hull et par steder så du kan feste den med skruer.

 

...bygge inn skruer i leiren, med hodet inn - borre hull hvor skruene passer, og feste på baksiden med mutter.

 

 

Mange mulige løsninger. Tror du må komme med en litt mere detaljert plan for å få et mere detaljert råd.

 

Lykke til!

Du e rett og slett genial :thumbs::cool::D:blush::devil:

Lenke til kommentar
Hvis du skal bruke gips over hønsenetting må du i alle fall lakke HELE overflaten på hønsenettingen skikkelig med kvistlakk. Hvis du ikke gjør dette, vil den ruste i stykker svært fort.

Hvilken type hønsenetting er det du bruker da?

 

Hønsenetting er som kjent galvanisert og tåler stå ute i regn og sludd og storm i mange mange år før det tæres på. Angriper gipsen hønsenettingen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...