Gå til innhold

AMD XP 3200+ Boxed?


Omnikron

Anbefalte innlegg

Hei, vurdere å kjøpe nye HW komponenter snart til maskina. Tenkte da på å skaffe en AMD XP3200+ prosessor. Eneste jeg så er at komplett kun selger denne i Boxed versjon. Dette vil si at det medfølger en cpu vifte? Det jeg da lurer på er om det er mulig å fjerne denne viften og kjøpe en egen man kan bruke. Lurer også på støynivået. Min nye pc skal bråke minst mulig, og komplett sier ingen ting om dette. Noen med erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

takker for tipset, men det var ikke helt det jeg var ute etter ;)

 

Har lyst på en cpu med den ytelsen, og da må jo xp 3200+ ha et enormt overklokkingspotensiale? Har lyst på ett stillegående system og, og siden jeg da ikke behøver å overklokke cpu no så behøver jeg ikke en kjøler som bråker verst heller sikkert.

 

Så, noen med BOXED erfaringer her? :whistle:

Lenke til kommentar

Ikke at jeg har erfaring med Boxed vifter, men må jo bare komme med en liten kommentar om xp3200 for det:)

Er jo billigere å kjøpe en xp2500 og klokke den til xp3200. samme ytelse, lavere pris. Har lest at folk har kjørt en xp2500@xp3200 med boxed vifte...

 

Edit: skriveleif

Endret av MallRaT
Lenke til kommentar
Har lyst på en cpu med den ytelsen, og da må jo xp 3200+ ha et enormt overklokkingspotensiale?

Det er dette som er poenget.

 

Om du kjøper en XP2500+, 2800+, 3000+, eller 3200+ så klokker alle sammen greit opp til ca 2,3 Ghz, men ingen av de kommer noe særlig lenger, uten ekstremkjøling.

 

Det paradoksale er at det faktisk er XP2500+ som har best overklokkingspotensiale for å nå best ytelse, fordi den har den laveste multiplieren, og da kommer du lenger når du klokker opp FSB.

 

NB! Hva du enn velger så ikke kjøp XP3200+ m/ 400Mhz, den er elendig å overklokke.

 

NB! Min XP2500+ kjører på 2,4 Ghz med viftekjøling, og knuser en XP3200+ (2,2Ghz) i ren ytelse.

Endret av 356speedster
Lenke til kommentar

Jeg er helt rumpe på overklokking, men jeg har klart å summet meg inn i BIOS og klokket min Xp 2800+ til 2266 mhz, som den kjører stabilt.

 

Vil på det varmeste be deg vurdere å heller kjøpe XP 3000+ eller XP 2800+. Sparer litt penger på det,

 

Og til spørsmålet ditt.. Vifta er ikke montert på CPU'en så du trenger ikke "fjerne" den ifra CPU'en, bare kjøpe en vifte til socket A så går det bra, (sjekk om vifta er spesifisert for XP 3200+)

 

Edit: stygge skrivefeiler

Endret av Cain_85
Lenke til kommentar

* En XP2500+@XP3200+ yter akkurat like bra som en orginal XP3200+ fordi måde multiplier og FSB er den samme.

 

* Overklokkingspotensialet for en XP3200+ er mye dårligere siden den bare går til ca 2,3GHz (4,5% overklokk) med luftkjøling. XP2500+ går derimot også til ca 2,3GHz med samme kjøling. Dette er hele 25,5% overklokk og dermed mye bedre. Du får altså det samme for mindre penger. Grunnen til at de to CPU'ene er like er at de begge er laget med samme kjerne (barton) og dermed kommer like ut fra produksjonen. I stedet for at AMD skal kun lage 3200+'er så lager de hele spekteret fra 2500+ til 3200+ og dermed får solgt mange flere CPU'er. Det er mye mer lønnsomt enn å bare selge noen få XP3200+'er.

 

* Grunnen til at at komplett ikke sier noe om støynivå på CPU'ene er at de ikke lager støy i det hele tatt. Null-niks-zero!

 

* CPU'er lager derimot varme. Kjølere fjerner varme ved å bruke vifter. Vifter har den bieffekten at de lager støy. Sjekk heller review's av boxed-kjøleren sammenlignet med andre kjølere.

 

* Om du ønsker et stillegående system og kan tenke deg å bruke såpass mye som 1500-2000kr på CPU (noe du gjør når du vurderer XP3200+) så vil jeg sterkt anbefale å gå for en Athlon64 3200+. Den er litt dyrere enn XP3200+, men derimot så produserer den mye mindre varme og trenger deremd en mindre støyende kjøler for å holde seg kjølig. Samtidig får du med "cool&quiet" som reduserer varmeproduksjon og behov for kjøling yttligere når du belaster CPU'en lite. Dette har ingen innvirkning på ytelsen, kun på behovet for kjøling. Hvis du også bruker en kjøler som justerer hastigheten automatisk etter kjølebehovet (temperaturen på CPU) så vil du få et ekstremt stillegående system når CPU'en belastes lite, og et ganske stillegående system når CPU'en belastes mye. Ytelsen påvirkes ikke av dette siden CPU hele tiden vil justere seg selv etter arbeidsoppgavene. En fordel til med Athlon64 3200+ er at hovedkortene vil kunne oppgraderes i lange tider fremover. Det kan du ikke med AthlonXP 3200+ siden det er den siste CPU'en som passer i SocketA-hovedkort. Det er noe usikkert hvor lenge Socket 754 (Athlon 64) kan oppgraderes med nye CPU'er men det er i hvertfall offisiellt frem til 3700+ i løpet av året. Sansynligvis blir dette forlenget en god del utover i 2005.

Lenke til kommentar

hmmm takker for input simen1! Skal sterkt vurdere å skaffe en athlon 64 da. Men hva har det å si? Det er jo en 64-bits prosessor så vidt jeg forstår, men det funker greit med f eks win xp pro? Hørt at ikke alle programmer er optimalisert for denne prosessoren enda, men har dette mye å si? eller er det bare svada?

Lenke til kommentar
hmmm takker for input simen1! Skal sterkt vurdere å skaffe en athlon 64 da. Men hva har det å si? Det er jo en 64-bits prosessor så vidt jeg forstår, men det funker greit med f eks win xp pro? Hørt at ikke alle programmer er optimalisert for denne prosessoren enda, men har dette mye å si? eller er det bare svada?

Det har ingenting å si. Du kan bruke all vanlig programvare: WinXP og alt annet du måtte ønske å kjøre. Det ytelsen på slik vanlig programvare som er litt (5-10%) bedre på Athlon64 3200+ enn på den gamle Athlon XP 3200+.

 

Det at nesten ingen programvare er optimalisert for Athlon64 har altså ingen ting å si nå, men senere vil du kunne hente ut rundt 15-20% ekstra ytelse ut over den allerede meget bra ytelsen.

 

Det er ikke uten grunn at mange sikler på Athlon64 nå selv om den er litt dyrere enn AthlonXP. Jeg har selv også lyst på en men har ikke råd helt ennå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...