Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Router


Anbefalte innlegg

Får ikke kontakt med http-basert konfig-grensesnitt.

Får IP av routeren (tror jeg: 192.168.1.153). Har satt nettverkskortet som er tilkoblet routeren til å motta IP ved DHCP (har to nettverkskort). Men skriver jeg 192.168.1.1 i adressbar'en til IE skjer det ikke en dritt.

:mad::ermm::(:dontgetit::thumbdown::cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I manualen står det omtrent dette: plugg i strøm og nettverkskabel og alt blir bra. Den er helt på tryne. Det står alt om hvordan du konfigurerer ruteren, men nesten ingenting om hva du skal gjøre hvis du ikke kommer inn i konfigureringen i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Får ikke kontakt med http-basert konfig-grensesnitt.

Får IP av routeren (tror jeg: 192.168.1.153). Har satt nettverkskortet som er tilkoblet routeren til å motta IP ved DHCP (har to nettverkskort). Men skriver jeg 192.168.1.1 i adressbar'en til IE skjer det ikke en dritt.

prøv: 192.168.0.1

 

hjelper det?

Lenke til kommentar

tror det kan ha noe med at du har to nettverkskort. Routeren tror kanskje at du ikke er på det interne nettverket, og aksepterer derfor ikke ditt ønske om å komme inn på 192.168.1.1

 

Kan du ikke ta ut nettverkskablene av pc'en disable det ene nettverkskortet, skru av maskina, for så å sette inn nettverkskabelen fra routeren og til pc'en. Pass på at routeren står på før du starter maskina på nytt.

 

Burde fungere da. Ettersom jeg forsto var det en CNET-router du brukte. Satt opp en slik for 2-3 uker siden, så hvis ingenting av dine forsøk nytter, er jeg redd det høres ut som den er gåen...

 

bertie

Lenke til kommentar

Hvis du kjører en "ipconfig / all", hvilken IP er oppgitt som gateway? Hvis denne ikke er 192.168.1.1, så har sannsynligvis routeren tatt en annen IP adresse.

 

Du kan også laste ned en IP scanner og scanne lokalnettet ditt. Da vil du få opp hvilke IP adresser som er aktive på nettet ditt. Jeg bruker en som heter LanIPScan eller no på WindowsXP. (Husker ikke nøyaktig navnet, men den var freeware på Tucows.) I denne setter jeg en range jeg vil søke på, og denne scanner alle adressene og gir rapport over aktive IPer og litt nærmere informasjoner om hver maskin.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Sleit litt selv i dag - hadde med routeren til et annet nett - måtte endre instillinger for å sette den opp riktig der. Da jeg kom tilbake hit og kobla opp var det umulig å få tak i routeren. Svarte ikke engang på ping.

Løsningen var å koble fra alle kabler på routeren (WAN+LAN) slik at det var kun strømledningen og netverkskabel til den ene PC jeg skulle bruke til config.

Så starta jeg routeren på nytt (tok ut strøm, venta 10 sek, plugga inn igjen.)

Kjørte så

IPCONFIG /RENEW INTERN

(INTERN er navnet på netverkskoblingen min. Siden du også har 2 netverkskort må du spesifisere navnet på netverkskoblingen! Du må også koble fra netverkskabelen på det andre netverkskortet!)

 

Så var det bare å konfigurere routeren slik den skulle være, og koble til alle kabler igjen.

Lenke til kommentar

Bare en liten ting. Har dere prøvd å forandre subnettet deres lokalt på maskinen dere sitter på? Regner med at dere vet hvordan subnettet fungerer.

 

Slike ting skal ikke bare forsvinne, det som kan skje derimot er at ruteren låser seg pga noe merkelig (ingenting kan forklares på en måte med datamaskiner) og at den mistet all lyst å kommuniser (ping) - selv om den sikkert burde lyse rødt da.

 

Når ting er som verst, ta en restart - fungerer ikke det så ta en reset.

 

Sørg så å få siste firmware.

 

Men aller først, sjekk dette med subnett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...