Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sesong medarbeider 100%


Sgt80

Anbefalte innlegg

hei! Kanskje noen kan hjelpe meg her. 
jeg er ansatt 100% som sesong medarbeider i restaurant/booking bransje. På kontrakten står det 150 timer i måneden. Jeg har jobbet 12 dager og ikke 7,5 timer daglig (noen dager litt mer noen litt mindre, varierer fra arbeidsmengde vi har). Hvordan skal jeg regne ut hvor mye jeg får utbetalt? Per time eller har jeg rett til 7,5 daglig? 

takk på forhånd! 😊
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

150 timer tilsvarer 37,5 timer i 4 uker, så jeg vil anta at 150 timer bare betyr at det er en 100 % stilling.

Det normale er å få betalt for de timene du har jobbet, men hvis du får så få timer at det ikke tilsvarer en 100 % stilling så vil det være et kontraktsbrudd.

Nå du har du ikke skrevet hvor mange timer du har jobbet, men selv om du hadde skrevet hvor mange timer du hadde jobbet så vil du kunne ha rett på å få betalt for ubekvem arbeidstid. I yrker som har arbeidstid utenom vanlige kontortider, er det vanlig å få et tillegg for kvelds og natt-arbeid. Ubekvemstillegget kalles også "UB tillegg". Ulike tider har ulike tillegg.

Dette er et type spørsmål som må bør få hjelp av fagforeningen sin til å avklare. De kan reglene og kan hjelpe deg. Hvis du ikke er fagorganisert så anbefales det sterkt, særlig i bransjer som restaurant/booking bransjen.

 

Lenke til kommentar

Har du kontrakt på 150 timar i månaden så betyr det at arbeidsgivar har forplikta seg til å gi deg betaling for 150 timar og du har forplikta deg til å jobbe disse 150 timane. 

Skal du jobbe mindre enn dette så må dykk bli einige om det, same kven sitt forslag det er at du jobbar mindre. 

Når det ikkje er avtalt korleis du skal jobbe så kan timane fordele seg litt ulikt frå dag til dag. Om du får betalt ei fast månadslønn utifrå at du gjennomsnittlig jobbar 7,5 time per dag, eller om ein tell time for time er også noko som må avtalast. Eg tenker i alle fall at i ein slik jobb der arbeidet kan fordele seg litt ulikt så er det mest korrekt å føre timar og kreve betalt utifrå dei timane du faktisk har jobba. Du skal ha betalt for minst 150 timar, men har du jobba meir så skal du sjølvsagt ha betalt for alle timane du har jobba. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...