Gå til innhold

Hjelp til å sette opp to separate hjemmenettverk


Anbefalte innlegg

TCW83 skrev (3 timer siden):

Takk for forklaring🙂 Forstår jeg deg rett om oppsettet ikke vil fungere om Altiboxen settes i bromodus? Regner med Google wifi kan erstatte "ruter 1"?

En ting til; i ditt oppsett lar du switchen tildele dhcp, eller er dette noe ruteren lengre ned i systemet gjør på det enkelte vlan? Litt grønn på dette. Lurer altså på om man må legge inn dhcp range på de ulike planene i switchen du bruker?😅

1. Det blir det evt 2 "internett adresser" per ruter, veit ikke hvordan Altibox vil evt håndtere det, eller om det blir da IP-konflikt (på WAN) eller lignende. Er usikker hvordan det vil fungere. Så å bare skru av WiFi på Altibox modemet er nok det tryggeste vil jeg tro.
Google wifi kan ersatte "ruter 1" ja. :)

2. Jeg har latt selveste Altibox'en tildele dhcp til hver ruter (på WAN), og ikke selveste svitsjen, samt også aktivert DHPC på per ruter så de får sin egen ip range, på sitt eget lokale nettverk. Skal ikke bli noe ip konflikter da. IP range trenger ikke å tildeles på svitjsen, kun VLAN ID'er og evt hastighetsbegrensing på den porten du ønsker.

Endret av Laserbeam
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
FranZe skrev (På 5.4.2024 den 8:11 PM):

Hvorfor ikke en ucg ultra i stedet? (hvis en får bestilt den)

Har du erfaring med den? Kan du kjapt forklare litt hvordan den fungerer. Hvorfor tenker du feks at den er et bedre valg enn Unifi usg som han andre foreslår?

Lenke til kommentar
TCW83 skrev (26 minutter siden):

Har du erfaring med den? Kan du kjapt forklare litt hvordan den fungerer. Hvorfor tenker du feks at den er et bedre valg enn Unifi usg som han andre foreslår?

Har selv ingen erfaring med den men den er veldig populær. Den er kraftigere enn usg og har controller. Så klar ut av esken sånn sett. Med usg så er du avhengig av å kjøre en controller ved siden av. Enten cloudkey eller kjøre controlleren på en PC. 

Lenke til kommentar

Vurderer Unifi usg eller usg Ultra som switch etter modem, samt kable til AP (som har både wifi og lanporter). Har sett på både TP link EAP615 og "UniFi 6 In-Wall Access Point". Noen som har erfaring med noen av disse, eventuelt andre AccessPoints med både mulighet for wifi og flere LAN porter ut?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...