Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Når man tar røntgen-undersøkelser hos tannlegen. Hvor lenge blir dette lagret?


Gjest 2f86e...760

Anbefalte innlegg

Gjest 2f86e...760

Ikke helt sikker på hvor dette spørsmålet egentlig passer best. Men regner med at det går under kropp, i alle ffall. For å få bedre oversikt over tenner / kjeve, så tar tannlegen noen ganger noen greier med røntgen. 

0g man hører vel om dette en gang i blant dersom politiet for eksempel har funnet en avdød person som de kanskje ikke er 100 prosent sikkert på hvem er. Så kan de vel ta fotografier av tenner / kjeve, og sammenligne dette opp mot fotografier hvis man har vært til tannlege før man døde.

Men da lurer jeg på hvor lenge en tannlege egentlig pleier å lagre sånne fotografier? Hvis man kanskje ikke har vært oss tannlegen nylig, så beholder de vel ikke sånne ting i "all evighet" liksom - i tilfelle en person kommer til å dø en eller annen gang, og politiet kanskje ønsker å undersøke identiteten mer grundig? 

Anonymous poster hash: 2f86e...760

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil tro de fleste tannleger tar vare på i alle fall nyere bilder, og det er jo disse som vil bli brukt normalt i slike saker. De aller fleste i dag bruker jo digitalrøntgen, så slikt ligger lagret i dataformater på server, så vil tro det er tilrettelagt for å eksporteres ved behov.

Tenk på tennene som et slags fingeravtrykk. Du kan derfor godt ha endringer som ikke er reflektert i siste røntgenbildene men fremdeles få en svært sannsynlig match som er verdt å følge opp. Som regel finnes vel også andre metoder som kan kombineres for å øke hvor sikre man er som brukes for å understøtte hverandre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...