Gå til innhold

VAT ON E-COMERSE VOEC. Er vi blitt lurt i de 4 siste årene?


Anbefalte innlegg

Som kjent, fra 1.1.24 innføres MVA fra 1 krone. Dette ble også av regjeringen innført fra 1.1.2020, men det som ikke kom klart frem da, i 2020, var at ordningen hadde en "prøveperiode".  I denne prøveperioden som ble hele 4 år, så var det opp til eiere av nettstedet sin oppgave å innberette de MVA delen som vi forbrukere fra 1.1.2020 ble pålagt å innbetale. I denne prøveperioden ble pakker med ordet "VOEC" betegnet som MVA ferdig fortollet. MEN, ble slike pakker det?

 

I dag ser man resultatet, der det fra 1.1.24 MÅ foretas en elektronisk overføring av detaljene om handelen, beregningsgrunnlag for MVA, innbetalt MVA del osv. Dersom selgeren ikke gjennomfører denne transport av salgsdata til ekspedisjons firmaet, da blir du oppkrev for dobbelt mva + gebyret.

 

Man leser om flere frustrerte kunde som må betale 2X mva + gebyret for deklarering. I de 4 årene som nå er gått fra VOEC ble innført, ble det med stor sannsynlighet ikke innberettete MVA til den Norske stat, fordi det holdt med VOEC avmerking på eksport etiketten.  Når dette ikke er holdbart lengre, med VOCE merket på adresseslippen, da er det nærliggende å anta at de hundrede tusener med netthandel som inn berettiget 25% MVA, de havnet rett i lommen til netteier selskapene, eBay, AE osv.

 

Det er lovbestemt at det er MVA fra krone 1, denne bestemmelsen må ha en lovhjemmel, det vis si; Det er en henvisning til den spesifikke loven, paragrafen eller bestemmelsen som gir myndighet til å utføre handlingen eller ta avgjørelsen. Men hvordan er denne lovbestemmelsen riktig, i forhold  til at staten krever for MVA en gang til, der du kan bevise at MVA er innberettiget? Som MVA innbetaler har du gjort alt etter boka, mens toll og avgiftsdirektoratet vil dobbelt straffe deg. Denne dobbelt moralske handlingen, er denne satt i verk, slik at netthandel fra utlandet skal virke mindre fristende, mon tro? 

 

Uten tvil, dersom den Norske stat virkelig ville  HA denne 25% andel av en handel inn i statskassen, dette kunne vært ordnet elektronisk på en helt annen og mer elegant måte. Så, hva er hensikten her? og er det egentlig, tillatt at staten enkelt kan kreve inn MVA 2 ganger, når denne allerede er innbetalt? 

 

Hva mener dere der ute?

 

  

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har fått mva krav 2 ganger av av DHL bildeler fra England fått penger igjen av firmaet 2 ganger nå siste gang mva+gebyr krav fra Posten fra Cdon.no der mva var betalt på fakturaen samt at både Cdon har eget org nr i Norge samt den som sendte varen fra sverige de har sendt den som brev så har posten åpnet denne for å dra inn doble gebyrer ikke mulig å klage til posten  varen ble 150,- kroner dyrere vare ikke og få anskaffet i Norge (Bilnøkkel) 

 

Info hentet fra Brreg 

 

990532133
CDON AB
Isebakkeveien 25
1788 HALDEN

Registrert i Merverdiavgiftsregisteret

Opplysninger om foretaket
i hjemlandet:


923 224 734

MUHAMMAD USMAN NAEEM CherrysCollection


Norskregistrert utenlandsk foretak

Registrert i Merverdiavgiftsregisteret

Forretningsadresse:

Gärdesgatan 16
SE-673 31 CHARLOTTENBERG
Sverige

 

Leveres av CherrysCollection, MVA-nummer NO 923 224 734 MVA

Adresse: Gärdesgatan 16 , 67331 Charlottenberg . Posisjon SE

Fakturanr. 22996017 Nettobeløp 218,00 Moms 43,60 Totalt 218,00

 

Kopi fra kvittering 

Nettobeløp174,40
Moms (25,00%)43,60
Totalt inkl. moms
218,00 NOK
Kredittkort-218,00
 

Endret av Maskinfører
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...