Gå til innhold

At regjeringen tar sjansen


Anbefalte innlegg

I spørretimen på Stortinget i uka som gikk,  kom FrP-Sylvi med et krast forslag/oppfordring  om at nå måtte Støre & Co. snart våkne når det gjaldt dette med underskuddet på politifolk "på gata", det er etter at det f.eks. i Oslo (etter at denne regjeringen overtok) blitt en betydelig nedgang i antall slikt personell innen etaten.  Dessuten har det en rekke ganger vært påpekt at behovet for denne type tjenester snarere øker på nå, slik kriminaliteten  skyter urovekkende fart, ikke minst blant de helt unge.  Så vet vi at det går ca. 400 relativt nylig ferdig utdannede politifolk som ikke har fått jobb som politi, fordi det nå skal "spares" (kanskje av frykt f.eks. for at hun derre i Norges Bank vil bruke også ev. pengebruk på nyansettelser av arbeidsledige politiutdannede som argument for å fortsatt holde renta høy, sannelig ikke godt å vite fra det hold...).  

Statsministeren har også i dette spørsmålet argumentert med at det har vært prisøkninger på diverse innen politietaten, så da har det vært vanskelig å finne rom for disse nyansettelsene osv.  Ja, diverse politikere vil jo ha det til at den norske stat virkelig mangler penger for tida...   

Men  å ta sjansen på å la det skure og gå nå, det kan nok vise seg å bli sjebnesvangert  for Norge på litt sikt.  Senest i morges på TV2-nyhetene var det en svensk gravejournalist som kom med spådommer om at f.eks. disse svenske kriminelle bandene nå så på Norge som selveste "honningkrukka" her i Norden, så presset mot Norge kom til å øke på, var hans spådom (hadde nylig forresten gitt ut en bok som hadde tittel "Klanen" (eller var det i flertall, Klanene?), handlet ihvertfall om hvordan div. kriminelle klaner i Sverige nå etter hvert har infiltrert alt fra kommuneadministrasjoner til mange andre maktposisjoner i det samfunnet, og at de hadde internasjonale relativt tette/effektive samarbeids-strukturer, og Norge var visst av spesiell interesse, i følge vedkommende  (ja, vi er vel viden kjent for både  rikdom og ekstrem naivitet sikkert..). 

Og dessuten hvordan i all verden skal et underbemannet politikorps antas å ha kapasitet til å rykke ut på alle disse omvendt-voldsalarmene som det nå fra regjeringshold varsles at det skal satses på i tillegg?...  Kan umulig komme til å fungere tilfredsstillende, iallfall ikke med tilstandene i politiet pr. nå.  (Man kan vel lett se for seg hvordan det vil arte seg f.eks. med en utløst sådan  alarm et sted i Nord-Norge med de store avstandene der..., dette blir "spennende" å følge med på hvordan vil fungere  i praksis gitt).  

Et annet område det er merkelig at regjeringen ikke vil bruke enda mer penger på (f.eks.  med ekstra uttak fra Oljefondet..) er rask oppbygging  av nødvendig forsvarsmateriell, slik tidene nå er.  Skulle det komme til en krise før Norge tar seg råd til å koste på mer på Forsvaret (som pr. nå mangler mye f.eks. luftvern), så kan jo Vedum´n  og Støre sikkert komme til å argumentere  med at de holdt seg jo  iallfall innenfor Handlingsregelen da om ikke annet..   Stoltenbergs gamle handlingsregel trumfer visst alt, selv Norges sikkerhet mot en viss aggressiv nabo for tida..

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PS.  Justisminister Mehl fortjener ros for at hun nå har fått gjennomslag for at politiet skal få 635 millioner kr. ekstra tilført.  Det kommer riktignok ikke før i revidert budsjett til våren, så det var jo en rekordtidlig lekkasje fra hvilke planer regjeringen har for det budsjettet.  Ikke all vedens økning dette heller (i underkant av f.eks. tilsvarende 5 dager av hva som brukes på bistand (vel og merke med visstnok mangelfull kontroll av midlene til det..), men bedre enn ingenting da. (Og hvorfor ikke runde opp til 700 mill. like greit?, litt onkel Skrue-aktig fra finansministeren kanskje, iallfall åpenbart  et veldig viktig område å ikke være for gjerrig med i "disse dager"...).  

Endret av Skeptikus
Lenke til kommentar

Politiet skal gjennomgå hvordan de bruker pengene (På høy tid?):
https://www.politiforum.no/budsjettkrisen-i-politiet-politibudsjettet-2024-okonomi/politiets-okonomistyring-under-lupen/256087

Ellers kan det se ut som mye av pengene har gått til IT.
Budsjettene til IT har mer enn triplet seg siden 2015:
https://www.politiforum.no/budsjettkrisen-i-politiet-pit-politibudsjettet-2024/blodrode-tall-for-pit-har-brukt-over-200-millioner-for-mye/256539
 

Endret av KalleKanin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...