Gå til innhold

Tips til fornuftig 75" TV?


Anbefalte innlegg

Jeg har per nå en gammel 55" TV som jeg har hatt i sikkert 15 år og er veldig klar for en oppgradering.

Jeg synes 65 blir et litt lite steg opp i størrelse og har dermed sett for meg 70 eller 75". 
Har aldri hatt 4K før så har sett for meg en 4K skjerm, men det er vel ganske standard om dagen. 

Har en AppleTV (4k) og bruker stort sett kun den. Spiller en sjelden gang på Xbox One også. Men har ikke behov for noe spesielt av smartfunksjoner etc. ellers da jeg får det jeg trenger i AppleTVen. God bildekvalitet og HDMI inngang så er jeg egentlig fornøyd. 

Hva vil folket anbefale til en hyggelig penge? Tenker et budsjett på maks 10k-ish? Får man noe greit til den prisen? Hvis det er sånn at man er happy i mange år med noe til 15k men angrer etter en uke med noe til 8-10k så er det jo naturligvis noe å tenke på. 

Ser at Elkjøp feks har en TCL til 8k og en LG til 10k. Er det feks viktig med 120hz kontra 60 som disse har? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TCL modellen er en 2022 utgave. Litt gammel nå i 2024.
Tror jeg ville gått opp til prisklasssen 12000-13000. Da får du QLED og med f.eks. TCL får du også Dolby Vision. HDR10+ som Samsung støtter er helt dødt og det eksisterer nesten ikke innhold i HDR10+.

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Disse to tv-ene som du har sett på er ikke noe jeg kan anbefale. De er begge to så og si de enkleste modellene som TCL og LG tilbyr. Det kommer vel også litt an på hva du bruker tv-en din til. Hvis du skal se på filmer og serier eller spille på tv-en så ville jeg definitivt ikke valgt disse tv-ene. Den beste 75 tommeren jeg kan anbefale akkurat nå er TCL qled870 som per nå bare koster 15,000kr (tidligere kostet 20,000) og er test vinner hos Lyd og Bilde: https://www.lydogbilde.no/test/tv/75-4k-lcd-tv-er/tcl-qled870-75qled870/

Det du ikke kan glemme er at jo større tv-en blir jo synligere blir svakheter i bildet, både de som skyldes dårlig bildekvalitet på tv-en så vel som de som skyldes kvaliteten av innholdet du ser på (HD eller 4k). Dårlige tv-er vil derfor se enda dårligere ut hvis du kjøper de i størrelsen 75, enn om du kjøper en 43-65 tommer. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...