Gå til innhold

Lagre skjerm-output fra ekstern PC


Anbefalte innlegg

Antar dette er "skjermkort"-relevant nok for denne tråden. Saken er den at jeg lagrer gjerne gaming-sessionene mine for å lage videosnutter nå og da. Bruker OBS, og lagrer til en egen m.2 på PCen. Men, det gir en del lavere framerate o.l. Er det mulig å bruke en ekstern PC til å lagre det som skjermen viser? Jeg har en 3840x1600-skjerm, forøvrig.

Jeg tenkte først på en Elgato Game Capture, men jeg er ikke kjent nok med terminologien til å vite om den gjør det der - eventuelt om jeg faktisk trenger noe eksternt kort i det hele tatt. Det er ikke nok PCIe lanes i maskinen her til et capture card, så skal jeg koble i noe som går via PCIe må det i en annen maskin. Hvilket ikke er noe problem, huset renner over av datadeler anyway.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse
knopflerbruce skrev (På 2.1.2024 den 11.46):

Er det mulig å bruke en ekstern PC til å lagre det som skjermen viser?

Ja, men PCen må ha et capture card. Slike fåes kjøpt som både kan kobles inni maskinen med PCIe eller eksternt via USB etc. Du får hva du betaler for, og de billigste vil nok ikke gi deg spesielt mye bedre kvalitet enn OBS allerede gir deg, og hvis signalet fra PC til Skjerm per idag er kryptert med HDCP eller lignende så må også capture-kortet støtte HDCP (alternativt kan du kjøpe f.eks. en HDMI-splitter fra Kina som vil strippe signalet for kryptering, ofte brukt til å ta opp TV-signaler etc).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...