Gå til innhold

Hvordan velge signalkabel med best skjerming?


Anbefalte innlegg

Plages med støy på bilradioen i båten. Den får input via en 3,5mm minijack kabel, og den er nok utsatt for mange støylilder da det er mye elektronikk, LED lys og gud vet hva ombord :)  I kabelverdenen er det jo som kjent veldig mye å velge i! Er det slik at dess dyrere kabel, dess bedre skjerming? Eller er det andre ting enn bare pris man kan se på når man skal velge produkt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
RaymondK skrev (19 minutter siden):

Plages med støy på bilradioen i båten. Den får input via en 3,5mm minijack kabel

Hva slags støy er det? Type som endrer seg med motorens turtall eller mer en slags konstant brummelyd/annet? Input - fra mobil/PC/mediespiller?

Er jo en grunn til at det benyttes balansert signal (og XLR-plugg) på type high end og PA-anlegg men blir vanskelig å få til det på utstyr som ikke er laget for det. Phono (RCA-) kabler til bil har gjerne egen strømpe rundt signalkablene som kobles til jord/chassis men vet ikke om noen kabel for 3.5mm med egen jording 🤔 Blir uansett utfordrende å jorde en mobil 😆

Lenke til kommentar
1 hour ago, germanwhip said:

dersom det er mulig, legg signalkablene langt unna strømkablene, da reduserer man i det minste en støykilde.

tviler sterkt at dyrere skjermede kabler gir bedre skjerming enn billige skjermede kabler, gitt at de begge er forsvarlig skjermet

For analoge signalkabler i bil/båt/o.l. så er skjerming ekstremt viktig. Her er dyrere kabler ofte bedre rett og slett fordi god skjerming er dyrere å produsere. Trippelskjermede kabler er nermest et must mange ganger. Godt utstyr er også viktig.

I bil-HIFI er chassis-jord isolert fra signal-jord. Kobler man disse sammen får man enorme mengder støy! Samme hvis man sprenger jord-sikringene i head-unit.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Felles skjerming kan gi bedre beskyttelse mot elektromagnetisk interferens (EMI) og radiofrekvensinterferens (RFI), mens parvis skjerming kan gi bedre beskyttelse mot kryssende signaler mellom parene.

Hva er pluggen til? Spenningstilførsel, antenne eller…du sier det er en radio

Endret av fwrummel
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg flytter lyden fra TVen til en bilstereo! Den reagerer noen ganger på støy fra dieselvarmeren(pumpe, vifte). Og gud vet hva annet. Jeg er rimelig følsom for støy og annet mas så merker fort når det er noe som ikke skal være i lydbildet :)

Vet ikke om det finnes bilstereoer eller annet tilpasset bil/båt som har digitale innganger? Der er det vel lite støy?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...