Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tett kjøkkenvask


Anbefalte innlegg

Kjøkkenvasken begynte plutselig tette seg for noen måneder siden. Anbefalte åpningsmidler  fra vvs-forretning er forsøkt uten hell. Alle øvrige avløp er problemfrie. Alle koblinger er tatt av og rengjort uten det hjalp på. Satt sammen på samme måte det var på tidligere. Synes opplegget ser "rart" ut, men installert av rørlegger så bør jo være rett... Noen som har hatt samme problemer og vet løsningen?20231111_120546.thumb.jpg.3d82f6b0e3382a4d46d545aa653af283.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke alltid åpningsmidler hjelper, av og til kan de gjøre det verre.

Ville startet med å demontere vannlåsen, som er angitt på bildet, for å se om den er tett.

vannlås.jpg

Hvis den ser bra ut, ville jeg demontert alt fra vasken og ned til Y-koblingen med durgo(?)-ventilen. Dersom alt er bra der, ligger problemet i avløpsrøret etter Y-koblingen. Da ville jeg kontaktet et firma som jobber med rengjøring av slike rør. Hvis det er lite fall i rørene fra Y-koblingen og ut, vil fett og annet griseri samle seg i røret, og det vil gå tett etterhvert. Ofte vil man da få en surkle- eller klukkelyd fra avløpet en stund før det går helt tett.

Endret av zanta
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan være tett under gulvet. Som regel blir det tett når røret går flatt og fettet ligger igjen i røret når det blir lite fall. Pleier dere å tømme fett og slikt i vasken så bør dere slutte med det. Hvis det er tett der vil det ikke hjelpe med plumbo etc da det ikke kommer til. Må mest sannsynlig stakes eller spyles opp, ganske vanlig med slik fettpropp. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes 'vannlåsen' som ligger nærmest horisontalt utgående fra det grå T-stykke mot høyre er rart. Hva er funksjonen? Og den er ikke i hvit PP - mistanken som dykker opp er at den dingsen er satt inn senere av en som ikke helt visste hva vedkommende gjør.

Ikke at jeg vil påstå at feilen ligger der, men kan tenke meg at man kan forenkle og da blir det mindre horisontale rør, mer hastighet i rørene og 'hele livet' litt enklere. 🤪

Legger til: virker litt som om rørleggeren manglet ett 90 grd bent for å komme fra det øvre bent til den åpningen hvor det gråe T sitter og brukte så et rørstykke, et T-stykke og en vannlås som vedkommende hadde liggende til å 'emulere' et. Men den grå tykke slangen skjønner jeg ikke.

Endret av trikola
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...