Gå til innhold

Ford Mustang Mach e: vinterkjøring med RWD og kvalitet


SteelyD

Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med nevnte bil og kan si noe om evt problemer disse bilene har, og ikke minst hvordan det er å ratte en bil på over 2 tonn med bakhjulsdrift på glatta på vinteren? Etter en prøvekjøring vil jeg si at jeg oppfattet bilen som veldig stiv på fjæringen, og i tillegg er jeg overrasket over liten bakkeklaring bilen har, mtp. at den skal være en slags SUV. Selger hevdet at bilen hadde 16.5cm bakkeklaring, men overalt på nettet leser jeg at det dreier seg om 14,5cm (helt ned i 13 på GT-versjonen). Men er mest spent på kvaliteten kanskje, ser feks. for meg at det kan bli en del slitasje på understell (og dekk!) på en bil som er såpass tung (skjønt det gjelder vel til en viss grad "alle" elbiler).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke direkte relevant, men vår Tesla Modell S med bakhjulsdrift veier 2.2 Tonn og fungerer fint med gode piggdekk. Har man dårlige dekk er det litt håpløst. Vi gikk fra gamle piggfrie til michelin x-ice north 4 suv.

Elbiler vil ofte oppleves som stivere ettersom de er tunge og dermed må enten ha stiv fjering eller sprette rundt og bunne ut ved store humper.

Tipper selgeren tar feil og at 14,5 cm er riktig. Det er stort sett nok, men jeg har vært nødt til å heve vår med luftfjeringen et par ganger ved turer til en litt bortgjemt hytte og ved en utkjøring hos et vennepar som har en voldsom kant. Standard kjørehøyde på vår er 14, men kan heves til 16. Nå er understellet på en elbil stort sett et flatt stykke stål så om du sklir langs bakken bittelitt så er det neppe et problem, men dunker du hardt nedi en skarp sten kan det bli skader på batteriet og det er blir fort dyrt.

Endret av Locrin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...