Gå til innhold

Skade på bolig. Forsikring på nåværende og på tidligere eier, er det dekning?


Eriksen23

Anbefalte innlegg

Så jeg kjøpte et eldre hus og alt virket ok. Selgeren er en bekjent av meg og vi har en god tone. Boligen er også forsikret i samme selskapet nå som det var i hans eie.(tryg)

Nå noen uker etter kjøpet åpnet jeg en vegg og ser det er en vesentlig vannskade fra utsiden der som har vart en stund.
Forsikringsbyrået sier jo da at dette er en gammel skade og jeg ikke er dekket siden det var før min eie. Det jeg lurer på er jo da, er dette dekket av den gamle eiers forsikring? Jeg forstår jo han ikke har forsikring på huset nå, men han hadde jo da dekning når denne skaden skjedde. Dette bekrefter jo og selskapet indirekte når de sier den er for ny nå.

Tidligere eier har jo kjøpt en vare/tjeneste fra en dato og til en dato. Så kan en da med forsikring få medhold for en tidligere skade selv om han pr nå ikke er forsikret? Det er uten tvil at skaden er eldre, men boligen er forsikret i samme selskap i 20år.


Jeg skjønner det finnes mulighet for avslag, boligkjøperforsikring etc. Men det jeg er interessert i er dekning for skade.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fuktskader skader som utvikler seg over tid, som skyldes feil i bygningskonstruksjoner, dårlig vedlikehold eller stor fuktbelastning vil ikke dekkes av forsikringsselskapet uansett. Så her er det bare boligkjøperforsikringen du kan bruke trolig.

Edit:

Om man skulle brukt forsikringen hans mens han hadde boligen og du har nå overdratt den, så vil det være viktig sak at man må melde inn skaden senest ett år etter skaden er oppdaget, men da må det refferes til ett akutt uhell, som varmvannstank som ble ødelagt, flom osv som forårsaket skaden.. Ellers har man ingen sak..

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...