Gå til innhold

Eriksen23

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Eriksen23

  1. Hm. Men basert på dette så vil altså "alle" nyutdannede lærere ha krav på ferie utover avtalt tid? Med tanke på at mange avslutter utdanning på våren og først får jobb i august. For sommeren deres er jo ikke ferie, det er arbeidssøkende/arbeidsledig. Rart i såfall at ingen gjør dette, for har ikke hørt om det før.
  2. Ferieloven definerer at ansatte som begynner i ny stilling innen 30.09 har krav på full ferie. Men hvordan fungerer dette med lærere og lektorer som egentlig skal ta ut all ferien mellom juni og august, hvis de ansettes til høstsemesteret i august/september. Er jo kun et problem første året om en ansettes på høsten, men uklart hvordan dette da løses.
  3. Så jeg kjøpte et eldre hus og alt virket ok. Selgeren er en bekjent av meg og vi har en god tone. Boligen er også forsikret i samme selskapet nå som det var i hans eie.(tryg) Nå noen uker etter kjøpet åpnet jeg en vegg og ser det er en vesentlig vannskade fra utsiden der som har vart en stund. Forsikringsbyrået sier jo da at dette er en gammel skade og jeg ikke er dekket siden det var før min eie. Det jeg lurer på er jo da, er dette dekket av den gamle eiers forsikring? Jeg forstår jo han ikke har forsikring på huset nå, men han hadde jo da dekning når denne skaden skjedde. Dette bekrefter jo og selskapet indirekte når de sier den er for ny nå. Tidligere eier har jo kjøpt en vare/tjeneste fra en dato og til en dato. Så kan en da med forsikring få medhold for en tidligere skade selv om han pr nå ikke er forsikret? Det er uten tvil at skaden er eldre, men boligen er forsikret i samme selskap i 20år. Jeg skjønner det finnes mulighet for avslag, boligkjøperforsikring etc. Men det jeg er interessert i er dekning for skade.
  4. Enig der. Problemer er at brevet er en liste hvor navn og info skal fylles ut, eller da velge avhukk "ønsker ikke å oppgi". Kunne såklart skrevet "ukjent" på navn, men utover det legger ikke skjemaet opp til dette ved fks "ukjent fører" avhukk. Så håpte noen hadde erfaring på videre saksgang både da det er usikker fører, og om da fører ofte vil slippe unna boten?
  5. Hei. Så jeg har fått et forenklet forelegg i posten på 3000kr grunnet fartsbot i fotoboks. Da jeg var i tvil hvem som kjørte ringte jeg inn og fikk beskjed at dette ikke kunne være meg grunnet kjønn. Det er da 2 personer det kan være, hvilken vet jeg ikke da politiet ikke sender meg bilde, og turen til politistasjonen er i lengste laget for å sjekke. Det jeg lurer på er jo da hvis jeg sender tilbake et slikt brev må en fylle ut fører, eller krysse ut "ønsker ikke å oppgi fører". Er det noen som har erfaring med sistnevnte og om de forfølger alle slike saker eller om de lar de være pg arbeid og beløpets størrelse.
  6. Så vurderer å importere kosttilskudd fra iherb til eget bruk. Ifølge tollvesenet kan en bestille varer til en verdi av intil 3000kr uten fortolling. Det som er uklart er hva er "verdien av varen". Er dette da kun salgsprisen eller vil det være inklusive frakt til den norske grensen?
  7. Har brukt denne routeren en stund. Har liggende en 4-5stk av P8702N V2 routere da jeg har likt de god først med CD og så telenor. På min stasjonær har jeg stående en Asus AC68 v A1 i bridge mode, og denne henter så hastighet på 340-360 fra Zyxel routeren gjennom et par vegger og kanskje 8 meters avstand. Sånn sett fungert bra. Eneste aberet jeg har med zyxelen er at den rebooter ofte. Noen ganger er dette defekt power andre ganger er den muligens defekt? Så jeg hadde stående en annen asus 68U E1 og satt den inn som primær istedenfor for å teste. Skal i teorien være en langt bedre router med 2x1000mhz kontra zyxelens 2x400mhz. Til tross for dette var den langt under hastigheten til zyxelen til min stasjonære. Snodige greier. Skulle gjerne hatt noe custom firmware på denne zyxelen for virker sånn sett veldig bra, når den er stabil.
  8. Det viste seg i dette tilfellet at telia ville ha meg på hybridfiber noe det ikke sto noe om i tilbudet. Så de ville bytte min 350/350 fra telenor til en 500/20 linje. 20 opplast blir litt snaut og lett å strupe linja med, så får vente til de kan levere skikkelig fiber i området.
  9. Har hatt telenor fiber 350 i noen år, men fikk nylig et bedre tilbud fra telia. Har noen erfaring med telia både med tanke på problemer/nedetid samt generell service? Prisen er lik, men telia leverer 500mbit hvor telenor leverer 350.
  10. Får snart installert Nextgentel fiber. Men har en ekstra Telenor router liggende jeg er godt fornøyd med. Om den resettes er det forøvrig en canal digital router/interface. Er det enkelt å bruke denne hos Nextgentel? Enten ved å justere i innstillinger, eller bare å koble modemet i port 1-4?
×
×
  • Opprett ny...