Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Toyota RAV4 Hybrid (2019 -)


SteelyD

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe bruktbil, og hadde så godt som bestemt meg for at det skulle bli en Mazda 6 eller CX5, men så har man vært og prøvekjørt en Toyota RAV4 Hybrid. Trodde denne skulle være veldig "traktor", men den var jo faktisk veldig kurant å kjøre. God sittestilling, ganske gode seter og man sitter høyt, og det virket som den satt godt på veien også. Leser man litt rundt om denne og om Toyota generelt så får man jo inntrykk av at dette er "trygge kjøp", kvaliteten er storveis etc. Jeg er litt ute og renner i skog og mark både til fots, på ski og på truger, og en og annen småglatt eller ubrøytet vei skal av og til forseres. Sånn sett hadde det jo vært greit med en bil med litt bakkeklaring og med firehjulstrekk. Imidlertid har jo denne bilen firhjulstrekk kun så lenge det er strøm på batteriet. Har ingen erfaring med hybrid, så jeg vet ikke om jeg kan forvente at det "alltid" er strøm der? (er ikke plugin-hybrid det er snakk om her forøvrig)

Noen som har mye erfaring med denne bilen og kan si noe om kvalitet, forventede vedlikeholdskostnader etc.? Sånn bagasjeplassmessig: får man trødd en trå-sykkel inn baki der (med setene lagt ned, selvsagt). Og ski?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det er hybrid eller plugin hybrid skal ikke ha noe å si på firehjulsdriften. Man klarer aldri å "tømme" batteriet helt uansett da det er store buffere på hybrider, typisk 30 % buffer i bunn. 4wd biler er nok dyrere i kjøp, service og drift. Og samtidig får man bedre pris når man skal selge den, nordmenn er gale etter 4wd. Spørs litt på prisklasse, men du kan jo se på biler som Suzuki A-Cross (dette er 100 % en RAV4 plugin hybrid men solgt under suzukis navn), Kuga 2020> enten hybrid fwd eller fossil awd er ganske gode biler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...