Gå til innhold

Nordsjøen


Anbefalte innlegg

Hei.

Er igjennom både samlivsbrudd og dårlige tider på jobb. Er også drittlei jobb. Eg lurer på korleis ein går fram om ein ønsker jobb i Nordsjøen. Kurs,osv... Eg har kun grunnkurs mekanisk og fagbrev i farging, trykking og etterbehandling (tekstil bransjen). Har tenkt lenge at det hadde vore artigt å prøve noe helt nytt. Og kanskje nettopp Nordsjøen kunne vært noe. Er det noen jobber der ute som kun krever sikkerhetskurs, osv? Eller må man ha mange år på skolebenken. Er også 44 år, så veit ikkje kor lett det er å. 😀

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må nok nesten sirkle litt meir inn på eksakt kva du vil jobbe med.
Det er svært mange yrker som har Nordsjøen heilt eller delvis som arbeidsplass, men du tenker kanskje meir spesifikt på å jobbe på oljeplattform?

Kva er det spesifikt med jobb i Nordsjøen er det du er ute etter? Etter det skiftordninga, er det å krysse av på lista at der du har vært, er det ønske om ein jobb som er litt røff, eller vil du berre oppleve korleis det er å være skikkeleg sjøsjuk?

Svært mange "sivile" jobbar må også utførast på skip og plattformar, alt frå reinhald, matlaging, vaktmesterarbeid, osv. Det er likevel berre dei største skipa som kan ha slike stillingar som eigne jobbar, på mindre båtar vil det være meir vanleg med kombinerte stillingar der alle må være i stand til å gjere alt. Særleg om du ser mot cruiseskip som Hurtigruta eller Danskebåten så vil du finne jobbar på alt frå pianist i baren til butikkmedarbeidar i Taxfreebutikken. 
Det mest openbare yrket for å jobbe i Nordsjøen med lite utdanning er nok likevel å bli fiskar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...