Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

hvis man ikke rekker å betale kredittkort før man dør, hva kan skje med ting man hadde bestilt?


Gjest 9e10f...8b5

Anbefalte innlegg

Gjest 9e10f...8b5

Hvis man for eksempel bestiller abonnement på ett eller annet som man ønsker å gi bort som gave til noen man kjenner. Eller man hadde bestilt hotell-rom / ferietur til noen andre som er kjærester / samboere. Men så dør man i for eksempel en trafikk-ulykke / på grunn av hjerte-problemer eller noe, før man faktisk rekker å betale kredittkort-regningene sine. Dette går vel ikke under "svindel" eller noe, ettersom man sikkert  hadde planer om å betale alt man skyldte på kredittkortet, men at man ikke rekker dette før man døde. 

Man har heller ikke noe "estate" som eiendom / kjøretøy og så videre, som kredittkort-selskapene kan kreve ett eller annet fra. Kan kredittkort-selskapene da kreve at abonnementene (eller ferieturene) som en person  hadde bestilt til noen andre blir stoppet / kansellert, ettersom kredittkortene som ble brukt til å betale for disse tingene med aldri ble betalt i tide? 

Anonymous poster hash: 9e10f...8b5

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Når man dør, går gjelden inn i dødsboet. Dødsboet består av avdødes gjeld, formue, rettigheter og forpliktelser. Nesten alle dødsbo gjøres opp i et privat skifteoppgjør, noe som innebærer at de som sitter igjen tar på seg ansvaret for avdødes både gjeld og verdier – Banken tar ikke ansvar for deg. Den forventer at renter og avdrag betales. Selv om partner eller medlåntaker dør, kommer regningene uansett. For å slippe å selge og bytte bolig, og kanskje måtte flytte barna ut av skole og barnehage, bør du ta grep"

Så lenge det er betalt med kreditkort kan en forsåvit reise på den betalte reisen. Men gjelder blir aldri "slettet" ettersom det er dødsboet som får gjelden. Denne øker med renten som kredittselskapet har ettersom regningen ikke blir betalt. Ergo "ferieturen" kan blir ganske så dyr overtid med renten. 

Endret av Bigzz
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

I eit slikt tilfelle så er det utlånt pengar utan sikkerheit. Det medfører stor risiko for utlåner f.eks. om du døyr, derav høg rente for å kompansere for den andelen som aldri klarer å betale tilbake. 

Lånet vil gå mot ditt dødsbo, der kreditor vil kome med krav mot dødsboet. Eventuelle arvingar som vil ha arva di må også arve gjenståande gjeld. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Kredittkortselskapet har ingen rettslig posisjon til å kreve pengene tilbake fra leverandør begrunnet i at kunden ikke betaler kredittkortselskapet, uavhengig av årsaken til dette. Hadde dette vært mulig hadde hele poenget med kredittinstitusjoner falt bort - poenget med dem er tross alt at leverandøren skal levere varer/tjenester uten selv å måtte stole på kundens evne og vilje til å betale.

Når kredittkortselskapet ikke kan kreve pengene tilbake, har leverandøren ingen grunn til å stanse/kansellere leveransen (de har fått betalt). 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...