Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Feilkode 7C Asus rog strix


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har bygd en ny pc hvor jeg får feilkode 7C under oppstart og den vil ikke starte opp, bare lys og vifter går. Det startet til å begynne med men andre gang så kommer feilkode 7C. Etter restart og flytting av ram brikker fungerte den igjen. Kan dette være pga ram training problemer? Eller at ram ikke er kompatibel med prosessor? Noen som har vært borti lignende problem?
 

Hovedkort: 
Asus rog strix B550-E Gaming
Prosessor: 
AMD ryzen 5 5600x 
Ram:
Corsair Vengeance LPX DDR4-3600 C18 BK DC (AMD optimized) - 32GB

Skjermkort:

Geforce rtx 3060Ti Tuf Gaming 8gb

Harddisk:

Kingston Fury Renegade PCIe M.2 NVME SSD 1TB

PSU:

Corsair RM750X 750W PSU

 

Kjøler:

Arctic liquid freezer ii 240 argb 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spurte ChetGPT og fikk dette:

Quote

Feilkode "7C" er ofte knyttet til problemer relatert til oppstartsprosessen, som problemer med Master Boot Record (MBR), Boot Configuration Data (BCD), eller andre oppstartsrelaterte filer.

Her er noen generelle feilsøkingstrinn du kan prøve:

  1. Sjekk BIOS-innstillingene: Forsikre deg om at oppstartsrekkefølgen er riktig innstilt i BIOS, og at systemet prøver å starte fra riktig stasjon.

  2. Oppdater BIOS: Hvis det er oppdateringer tilgjengelige for hovedkortets BIOS, bør du vurdere å oppdatere det. Sørg for å følge instruksjonene som Asus gir for å oppdatere BIOS.

  3. Koble til Maskinvaren på Nytt: Slå av systemet og koble til alle kabler på nytt, inkludert de som er koblet til harddisken, GPU, og RAM. Forsikre deg om at alt er ordentlig tilkoblet.

  4. Test med Minimal Maskinvare: Prøv å starte systemet med bare nødvendig maskinvare (CPU, en RAM-brikke, GPU, og oppstartsdriver) for å se om noen ekstra komponenter kan forårsake problemet.

  5. Bruk en Oppstartbar USB: Hvis du har tilgang til en annen datamaskin, kan du lage en oppstartbar USB med Windows eller et reparasjonsverktøy. Start fra denne USB-en og bruk reparasjonsalternativene for å fikse eventuelle problemer med oppstartsfilene.

  6. Kontakt Asus Support: Hvis problemet vedvarer, kan det være best å kontakte Asus support direkte, da de vil ha tilgang til spesifikke feilsøkingsguider for hovedkortet ditt.

  7. Se i Hovedkortmanualen: Manualen for Asus ROG Strix B550-E Gaming kan inneholde spesifikk informasjon relatert til feilkoder og feilsøking. Se i manualen for veiledning.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar. Oppdaterte til nyeste bios i går og maskinen starter og går som den skal igjen.  Og fungerer om man skrur den av og på eller restarter. Men skrur man den av og tar ut strømkontakt så er feilen tilbake. Maskinen stopper før bios kommer opp og kode 7C er tilbake. Noen som har noen tips på hvorfor? 🤔

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...