Gå til innhold

Harddisk(er) anbefaling(er) til server-maskin...


Anbefalte innlegg

Hva bør jeg bruke til min server?

(NB! Skal ikke ha mer enn ca 5 brukere på nettverket...)

Ide? SCSI?

Holder det med en disk, eller burde jeg ha flere?

 

Hva med Western 120GB 8MB Cache?

Eller et par IBM/Western 7200rpm disker på 60GB?

 

Trenger hjelp...

Alle kommentarer ønskes.

 

[ Denne Melding var redigert av: bcorny på 2002-03-09 23:59 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil anbefale deg SCSI. Da vil du få svært lite problemer. På jobben bruker vi SCSI disker i servere og spesieller realtime pc'er. Disse står i oppsett som varierer fra enkel disk til kompliserte RAID oppsett. Disse står og går 24/7/365. Kan ikke huske sist en SCSI disk som feilet. I vanlige kontor pc'er har vi vanlige IDE disker og disse blir det byttet ganske mange av. Og som du kan lese på forumet her, er det ganske mange som har problemer med IDE disker.

 

Så kort fortalt er SCSI tingen. Selv om dei koster litt mer (du får det du betaler for - stabilitet).

 

TexX

Lenke til kommentar

Til webserver er det ikke nødvendigt med RAID0 for ytelsen sin del. Filservert setter helt andre krav spesielt om det er snakk om en public server som har mange bruker. Ikke vits med med svære greier på en 1mbit lingje heller. En godt IDE disk holder lenge, det er bare å begrense antall FTP tilkoblinger eller nedlastinger som tillatt på en gang, 10-15? 1000kbit delt på 15 blir ca 66kbit pr tilkobling. Har du en 10mbit lingje å ønsker maksimal ytelse på lingje og FTP tilkoblingen er RAID0 og SCSI å vurdere.

Lenke til kommentar

I et lite hjemmenettverk merker du SVÆRT lite til forskjellen mellom 5400 og 7200 IDE disker . Når man også tenker på at 5400 disker bråker mindre, lager mindre varme og varer lengre, så er det ikke tvil om hva jeg ville ha valgt.

 

SCSI ville jeg bare ha brukt dersom jeg hadde kritiske data. En RAID 5 løsning sørger da for at man ikke mister data selv om en av diskene skulle ryke (og ja, SCSI disker ryker også innimellom). Dette er da en mye dyrere løsning, siden både SCSI diskene og RAID kontrolleren er forholdsvis dyre.

 

I filserveren min står det en 4 Gb UW SCSI disk som OS'et ligger på og så har jeg 2 stk Maxtor 160 Gb 5400 disker som jeg bruker som lagringsplass. Boxen brukes også som en enkel web/ftp server. Til mitt bruk fungerer dette glimrende.

Lenke til kommentar

Men du bør iallefall ikke kjøpe ibm sine 7200 rpm disker. Disse er designet til å stå på ca 8 timer daglig. Du kan lese mer om dette på http://www.storagereview.com

 

Fordel med scsi disker er at de har raskere søke tider og at de holder lenger (samt 5 års garanti på de fleste). De har da en egen prosessor på scsi kontrolleren som gjør at den også bruker mindre cpu kraft. Men scsi blir veldig dyrt hvis det er snakk om mange gb. F.eks kan du ha en scsi disk på 18.2 gb 10 000 rpm som os/swap og data som må gå raskt, også kan du ha en større ide disk i tillegg. Vil ikke tro at det er behov for raid!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...