Gå til innhold

Anbefaling for enkel laptop for pensjonister, med nok av fremtidige tilkoblinger


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er på utkikk etter en ny laptop til min pensjonerte far. Langt i fra en avansert databruker, så kravene er egentlig enkle, men vil gjerne at maskinen er litt fremtidsrettet, så nye ting vi kjøper senere kan kobles på enten det måtte være en ny skjerm, ekstern harddisk, usb-hub etc.  Det som overrasker meg er at det så mange laptop som har så få USB-C porter, de fleste jeg har sett er bare en USB-C port. Og det ofte bare på venstre side. Laptopen vil som regel være tilkoblet en ekstern skjerm, ligger da til høyre på bordet. Mest praktisk å da kunne ha usb-porter på høyre side av laptopen også.

 

Bruken ellers er veldig enkel, litt MS office-bruk, enkel bildebehandling, enkel nettleser-bruk og en del filbehandling. 512 GB lagringsplass bør holde. Trenger WiFi, bluetooth og HDMI-port for den eksterne skjermen. USB 3 port for tilkobling til usb-hub med mus, tastatur og scanner. Pappas eget krav var bare at skjerm bør være minst like stor som før, 15,6". Rask oppstart er viktig. Noen anbefalinger?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
nor.jorgen skrev (9 minutter siden):

de fleste jeg har sett er bare en USB-C port

Med en ordentlig USB-Cport med rette standrardene er det alt du trenger.
Bruker en hub som docking og man kan da kjøre mer eller mindre alt gjennom samme porten.

Laptopper er laget for å ta med seg og da har man ikke like mye dildall som hjemme, derfor er det vanlige i dag på litt dyrere maskiner 1-3 USB-porter hvor i alle fall 1 er USB-C med støtte for DP/HDMI over USB-C

Om den skal vare noen år er faktisk ikke 512 så mye så kjøp da enten med 1terra eller muligheten for ettermontering av en ekstra disk

Men personlig vil jeg ikke komme med noen konkrete forslag da om 2 uker kan dem være ute av markedet.
Når jeg kjøpte maskina jeg har nå var det noe som var masse av på lager.
3 uker etterpå var den ute av produskjon.
Det går veldig fort i det segmentet

Lenke til kommentar

Det er jo mye bedre å ha alt koblet til en hub/docking sånn at når du skal ta maskinen med deg er det kun én kontakt å trekke ut..?

På jobb har jeg 2 skjermer, tastatur, internett, etikettskriver og en løs kabel jeg bruker til å lade telefon/mus koblet til en dockingstasjon. Skulle ønske jeg kunne lade via den også, men nå har jeg altså to ledninger og koble fra og til hver gang jeg tar med meg maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...