Gå til innhold

Laptop med minst 1 TB harddisk og 16 GB RAM til ca 10k


Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter en ny laptop som må oppfylle disse kravene. Krevende ting den skal brukes til er blant annet fotoredigering i Lightroom og Photoshop, samt videoredigering i Sony Vegas. Den skal ikke brukes til spilling. Helst noe som er relativt stille under vanlig bruk. Den gamle Lenovo-maskina jeg har nå høres av og til ut som et jagerfly selv når jeg bare surrer rundt på nettet.

Pris: Helst under 10k, men jeg kan gå et par lapper over. Jeg har funnet denne, men har ikke funnet noen anmeldelser av akkurat denne modellen, så jeg vet ikke om det er noe godt kjøp eller ikke. 

https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/laptop/laptop-14-16-tommer/acer-aspire-5-nx-k82ed-00d/1028422.10997/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt OT, men Sony Vegas? Er det fortsatt oppdatert/i live?

Tror du generelt vil få en mye bedre opplevelse av videoredigeringen hvis du går over til f.eks Adobe Premiere som utnytter moderne hardware mye bedre enn de gamle greiene til Sony.

Mange laptopper har vel forøvrig ekstra M2 spor så selv om det ikke er 1TB fra fabrikk så kan du lett sette i en ekstra modul.

Endret av Complexity
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.komplett.no/product/1243429/

Ganske lik den du linka til, berre betre skjerm og med ett 3060 skjermkort. Ett ledig m.2 slot som gjer det superenkelt å utvide til meir lagringsplass. Om du e med i komplett-club so blir prisen på laptopen 10 800kr.

MEN, alle programmene du nevner er CPU heavy så det er noe bortkastet å kjøpe en pc med såpass sterk gpu. MEN igjen, til prisen så er det good value.

 

Det beste jeg finner uten dedikert GPU er dem to her, men dem har begge ikke ekstra m.2 slot for lagring. Men riktignok med den beste CPUen du får på en laptop til 10k. Du kan jo evt. kjøpe en 1TB M.2 til rundt 800-1000kr og sette i maskinen, men da må du dobbelsjekke hvor lang SSD du trenger.

https://www.komplett.no/product/1224701/

https://www.komplett.no/product/1214021/

Endret av Uferdig Setnin
Lenke til kommentar

Takk for tips! Den øverste der ser jo veldig attraktiv ut, spesielt med tanke på utvidelse av lagringsplassen. Det er vel uansett ikke så stor forskjell på 11. og 12. generasjon i7? 

Når det gjelder Sony Vegas så bruker jeg det hovedsakelig av gammel vane, og det er ganske simpel videoredigering jeg driver med, men skal absolutt sjekke ut Adobe Premiere.

Endret av Kjøleskap
Lenke til kommentar

MSIen he dobbelt so mykje cache, men riktignok 2 kjerne mindre. Da igjen so he MSI maskina en 3060 so den vil ha betydelig mindre tid før batteriet går tomt for strøm. Enig i att MSIen ser best ut, der va veldig få valg egentlig, Dei fleste maskienene bruka penga på både cpu og gpu, veldig få som droppa gpu og går for en bra prosessor. Dell brukte å ha godt utvalg her, men dei he tapt sej litt dei siste åra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...