Gå til innhold

Enkeltemner til å fullføre grad


Lenby

Anbefalte innlegg

Hei! Har studert Bachelor i hotellledelse ( har skrevet og fått karakter på selve bacheloroppgaven) men har strøket to fag( finans og matematikk)  jeg meldte meg opp til eksamen, men fikk baby samme mnd så fikk utsatt = fikk konte eksamen.  Siden jeg er totalt fjern i spedbarnsperioden hadde jeg glemt konte eksamenene, jeg stilte opp men bestod ikke eksamenene og får ikke konte på konten.  Jeg skal søke ett fjerde opptak når barnet blir litt større, men er livredd for å ikke bestå.( spesielt matematikk, da dette er veldig vanskelig for meg) 

Hva skjer egentlig om en ikke består? Finnes det absolutt ingen muligheter for å få disse fagene godkjent som for eks privatist evt?  

Har noen noen løsninger til dette eventuelt fremtidige problemet?

 

mange takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høgskulen/universitetet plikter å gi deg tre forsøk på å bestå eksamen. Det fyrste forsøket er den ordinære eksamenen, deretter to konteeksamenar. Konteeksamenane må takast innan to kalenderår frå den opprinnelege eksamensdatoen.
Merk at du kan søke om fleire forsøk men du har ikkje rett på å få søknaden godkjent.

Det som avgjer om du får fleire forsøk er oftast reint praktiske ting, som om faget du skal ta eksamen er uendra i læreplanen. Om faget er heilt likt så kostar det veldig lite for skulen å rette ein eksamen ekstra, men om faget er endra slik at du er den einaste som skal ta eksamen etter gamal læreplan slik at skulen også må lage ein ny eksamen basert på den gamle læreplanen i tillegg til å gjennomføre sensur av oppgåva så vil skulen fort finne ut at det blir for dyrt. Men skulen plikter likevel å gi deg to slike forsøk så innimellom må skulen lage ny eksamen for at andre studentar skal få nytte seg av sin rett til konteeksamen, og då er det ein sjangs for at du kan slenge deg med på n'te forsøk utan nemneverdig ekstra kostnad for skulen som alt har utarbeida ei eksamensoppgåve.

Den statlege støtta som skulen får er blant anna basert på antall beståtte studiepoeng. Så ein av grunnane til at ein ikkje har rett på meir enn 3 forsøk er skulen skal kunne kutte tapa sine og slutte å legge ressursar i ein student som ikkje er i stand til eller som er motivert nok til å bestå. Samtidig gir det også eit lite intensiv til skulen å legge til rette for at dei studentane som skulen alt har investert mykje tid i får disse siste forsøka på å få alle 180 studiepoenga som trengs for ein godkjent bachelorgrad og tilhøyrande statsstøtte til høgskulen.

 

Det aller viktigaste for deg er å ta kontakt med studierettleiaren så tidleg som mogleg. Eg reknar med at du vil bli møtte med forståing for din situasjon, men jo tidlegare du er ute jo lettare vil det nok være å få på plass ein plan.

Alternativet blir at du må ta andre fag (eventuelt på ein anna høgskule) for å fylle opp dei nødvendige studiepoenga for å få graden din.

Lenke til kommentar

Tusen takk for utfyllende svar, masse bra informasjon .åJeg har fått skriftlig at de kommer til å innvilge ett fjerde forsøk. Jeg har valgt å vente med å ta opp fagene til barnet mitt er litt større , da det blir siste forsøk for å bestå.   

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...