Gå til innhold

Sfp+ på Asus AX89x fra Altibox


Anbefalte innlegg

Prøver og bli kvitt VMG v1 fra Altibox i huset og dytte fibern direkte inn i en AX89x fra Asus som har 10g sfp+ port , men prøvde med den SFP modulen som alt satt i VMG uten og få noe nett noen som har noe hjelp / tips her om hvem modul jeg eventuelt trenger ?

VMG SFP modulen er THMPRS-3511-10A , SFP BiDi 100m/1.25g Tx1310nm Rx1550nm 10km

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres rart ut.   Ja, det er sånn med mye utstyr.  Men sjelden i "hjemmebruker".kategorien.  Det finnes jo ikke akkurat flust med Asus SFPer.  Den slags restriksjoner ville bare vært unødvendig begrensende for ruteren uten at de fikk solgt noen overprisede SFPer av den grunn.  Økonomisk ugunstig for Asus og dermed usannsynlig.

FAQen har et slags svar, men svaret er åpent for tolkning dessverre: https://www.asus.com/support/FAQ/1044066/

Joda, de lister opp noen få navngitte SR og LR SFP+, samt sin egen navnløse(?) SX SFP.  Men utvalget er jo mildt sagt pussig med bla den samme Finisar modulen i både Intel- og Extreme-utgave.  Hva skulle være poenget med det?

Jeg tror det der bare er eksempler på ting som de har testet og som de er villige til å garantere virker. Men at det ellers er nokså fritt fram.  I mange tilfeller så er det også slik at selv (10G) SFP+ porter med restriksjoner godtar hva som helst av (1G) SFPer.

Jeg tror Altibox-SFPen funker helt fint her, og at feilen ligger et annet sted.  Som f.eks, i interface-konfig.

Det finnes uansett ingen BX på lista til Asus, så om du har rett så er det nytteløst å lete. Kunne kanskje faket en Asus SX SFP men det virker sykt om det skal være nødvendig.

Det som står om PON SFP skyldes nok bare at de krever for mye strøm.  Kanskje også at de alltid(?) er så buggy at det er enklere enn å lage alle nødvendige workarounds...

 

Lenke til kommentar
On 4/6/2023 at 11:19 PM, Datafriken said:

Vlan 102 løste det trodde 102 var kun IPTV nettet og ikke vanlig nett. Men så fikk jeg et annet problem etter Vlan102 var satt så får jeg ingen nett på noen av lan portene så denne Asus ruteren er virkelig en trøbbel maker eller om jeg er på bærtur :huh:

VLAN 102 er "vanlig" nett ja. IPTV er vel 103 eller noe..? Kjenner ikke til ASUS Ruteren eller deres firmware lenger, men du må kanskje aktivere VLANet du har tagget på alle portene eller ett "default nettverk" som sendes på alle portene? Hvis WiFi fungerer med VLAN 102 på SFP porten er det antagelig bare noen innstillinger som skal til for å få det til å fungere på LAN-portene i ruteren også :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...