Gå til innhold

Da var Mac1.no omsider borte.


Kajac

Anbefalte innlegg

Det er sikkert mange her inne som også var aktive på Mac1.no i sin tid. For min egen del var Mac1 det første forumet jeg registrerte meg hos, tilbake i 2006 når jeg hadde kjøpt meg en splitter ny MacBook. Ikke bare var det et hjelpsomt forum, men det var også usedvanlig aktivt; som regel fikk man svar på det man spurte om i løpet av noen minutter.

Jeg tipper Mac1 sakte men sikkert ble mer og mer irrelevant etter hvert som Apples økosystem ble mer mainstream. Mac gikk fra å være en plattform for spesielt interesserte til å bli en plattform de fleste har en eller annen form for kjennskap til. Siste nyhetsartikkel ble publisert 3. november 2016, og siste forumpost ble postet 19. januar 2021. Etter det sluttet forumet å fungere.

Er det noen som vet hva som egentlig skjedde etter november 2016? Det var som om alle involvert i driften av siden bare tok hatten sin, låste døren og gikk sin vei. Ingen forklaring, ingen "farvel". Bare en spøkelsesside overlatt til seg selv helt til den sluttet å fungere nå i 2023.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring er at nisje-miljøer på nett, som tidligere ofte baserte seg på nettforum - ikke så ulik Diskusjon.no sin plattform, er en døende plattform. Jeg tror de fleste får "oppfylt" sin nettbaserte tilhørighet innen sine interesseområder, via ymse grupper på sosiale medier, slik som Instagram, Discord eller lignende. 

Så tror jeg mye handler om brukergruppen. Slike miljøer har ofte en liten gruppe svært aktive brukere, som også blir eldre, får andre interesser - og som kanskje vokser seg ut fra plattformen, og da lider den en sakte død.

Jeg ser litt av det samme her på Diskusjon.no. Uten at jeg har vært medlem i en årrekke - så er det en liten gruppe svært aktive medlemmer, som ser ut til i stor grad "å holde liv" i forumet. 

I mangel av norske miljøer rundt mine nisje-interesser, forsøkte jeg å søke meg inn på internasjonale sider. Da i stor hovedsak amerikanske. Men fy faen for en stor forskjell det var, kulturelt sett. Joda, man får svar. Men sjelden i et genuint forsøk på å delta aktivt med nyttige innspill, svar eller lignende. Kun for å håne, skryte, promotere/selge - eller lignende. Ofte med et totalt fravær av helt vanlig normal folkeskikk. (Gleder sikkert ikke over alt..)

Selv er det mange sider fra tidlig 2000-tallet jeg savner. Som hatt sitt helt egne, spesielle lille mikromiljø man fikk en liten tilhørighet til. Nå kan det ta flere dager mellom hvert nye innlegg på slike sider, og da forsvinner hele magien. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...