Gå til innhold

Samsung 10.1 2011, root og rom


rakk1

Anbefalte innlegg

Hei

Har som tittelen sier, en eldgammel tab fra Samsung. Den er for treig til at ungene gidder å bruke den og batteriet er ekstremt dårlig.

Jeg tenkte jeg kunne bruke den som en værstasjon( ja, jeg ER så gammel), og til å vise oppskrifter når jeg lager mat.

Men den er så gammel at alt går i sirup og nå har Google play slått seg vrang. Jeg husker jeg rootet telefoner og la inn "lettere" roms på de for å få liv i gamle telefoner.

Funker dette på nettbrett og er det noen med erfaring med denne modellen og spesielt valg av rom?

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
rakk1 skrev (28 minutter siden):

Ja å ropte den er utrolig lett, men tenkte mest på anbefalte roms.

Tenkte meg mxlinux/arch vs Ubuntu/Linux Mint.... Noe som tar minst mulig ressurser. Driter i utseende😁👍

Oki .. som sagt ga bare tips :)

Har ikke prøvd andre rooms på nettbrett .. 

Kun lineageOs på telefon og Linux på laptop..

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Gamle nettbrett som står i stein, kan bli en god del raskere med bare å gjennomføre en factory reset. Gjorde det nettop med en Ipad, og den ble jo som ny. (Men den er 32 bit og kan ikke installere apper fra Apple App store.)

Har også en gammel Galaxy Note Pro 12 tommer med Android 5.0.2 Vil forsøke å teste nå med en factory reset og se om ikke det hjelper. 

Endret av arne22
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Den gamle Samsung Note Pro 12 tommer ble mye raskere, men det har oppstått et nytt problem. Det er at Google Play ikke fungerer etter factory reset. Den kommer bare opp med melding "server error".

Er det noen som aner hvordan man kan få oppdatert Google play klienten slik at man kan installere apper fra Google play?

Lenke til kommentar

Litt mye posting fra meg, men jeg tror jeg oppdaget noe som vil være ganske viktig for alle som vil forsøke å kjøre en gammel utgave av Android. Det viste seg at Google Play på Android 5 ikke var kompatibel med dagens Google Play server. Derfor så var det ikke mulig å gjennomføre noen oppdateringer.

Tenkte i første omgang at jeg hadde ødelagt nettbrettet, men fant en løsning som viste seg å fungere:

1. Gå inn på setup og sikkerhet. Der velger man at man skal kunne installere programvare fra andre steder en Google Playstore.

2. Så går man på denne websiden via PC og finner den nyeste utgaven av Google Playstore App som er kompatibel med den utgaven av Android som man har. Denne apk filen laster man så ned på PC.

3. Nettbrettet kobles til PC via kabel og man overfører apk filen på nettbrettet. Jeg lagret den bare i nettbrettets download mappe.

4. Så brukte jeg nettbrettets filemanager, til å gå fram til nettbrettets downloadmappe. Så installerte jeg Google Play Store appen manuelt bare ved å klikke på den.

Etter at jeg hadde laget en manuell installasjon av en nyest mulig Google Playstore App, så klarte den alle andre oppdateringer og installasjon av ny programvare helt automatisk. Vet ikke sikkert hvordan dette fungerer med endra eldre eldre utgaver av Android enn 5.0, men tror det skal være mulig for utgaver av Android helt tilbake til 2.11  

Har også skiftet til nytt batteri, så dette ble faktisk meget vellykket.

 

 

 

Endret av arne22
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...