Gå til innhold

maksimere egenkapital til førstegangslån, student, kan ikke ha inntekt pga spesialstipend


Gjest 35f66...07b

Anbefalte innlegg

Gjest 35f66...07b

Hei. 

PS:
Kan ikke jobbe før endt master. Har tilretteleggingsstipend mm og må tilbakebetale enorme summer om jeg får opp noe inntekt. 

Jeg kan klare å spare opp 400.000kr til boliglån om jeg flytter hjem til besteforeldre i 5 måneder under masteren. Det er ikke kult i en alder av 30 selv om jeg har egen etasje og vil kjøpe til sommeren. Har studielån på 750-800.000kr når jeg er ferdig. Før noen dømmer, jeg har gått fra dropout fra videregående og mye privatskoler grunnet manglene rettigheter og andre grunner, blant annet psyke og alvorlige operasjoner som nå er over, men skaden gror. Dette utgjør ingen risiko for ufør/sykemelding og det vet de. 

Mine skilte foreldre vil hjelpe mer jo mer jeg har. Vil derfor gå all in. Jeg kan ikke jobbe med siden av. Det er litt usikkert da de må hjelpe en hver men vil sørge for at vi får like mye da de har ulike lønninger. 

Jeg har:

150.000 på bsu som er låst. 
50.000kr (verdi av nedbetalt bil). 
100.000kr på konto 
100.000kr i lån og stipend frem til sommer 

50.000 (får) av min far når bolig skal kjøpes
 

= 450.000kr totalt. Jeg skal bo tilnærmet gratis (1000-2000kr) mot at jeg hjelper til og har trukket fra noe penger jeg har satt til siden jeg må ha til buffer. 

Jeg kvalifiserer for startlån i husbanken og vil egentlig komme meg ut før sommer.  men tror kanskje jeg får avslag pga høy utdanning og startlønn på minimum 500-650.000kr.  Om jeg nevner foreldre tror jeg ikke det er populært og kan se ut som jeg ikke er vanskeligstilt likevel. 

Har søkt i en bank hvor jeg har vært trofast kunde i alle år. Banken kan gå med på avviksregel på 5 ganger inntekt grunnet svært grei fremtidig lønning. Jeg vil mest sannsynlig få ha 10% egenkapital, men studielånet trekker jævlig ned på sluttsummen.

Jeg har ikke fylt Bsu da jeg jeg ikke har skattet.

1. Skal jeg fylle bsu eller investere? Jeg har tilretteleggingsstipend og må tilbakebetale en stor sum. 
2. Hvordan kan jeg spare mest mulig til i sommer og få høyest lån? Aksjer, fond? tror jeg klare litt på å flippe gjenstander men igjen, ingen inntekt og vet ikke hvordan man regner på dette eller om dette ikke vil gi utslag før 2023, selv om jeg tar ut i sommer. 

 

For å nå målet tror jeg at dette er gode avgjørelser, men noen er vanskelige: 

-  Utsette nedbetaling i lånekassen for å unngå at banken tar med 3000kr på utgifter. Vil dermed tjene nærmere 700+ innen 3 år. (Banken ønsker å ha meg som kunde. De vet det er en god og attraktiv utdanning men ønsker å se konkret avtale om fast jobb og lønn). 


- så langt vurderer jeg å selge bilen, men vil egentlig komme meg rundt til venner og hente ting gratis på Finn. Har senket forsikringen men ønsker å kjøre besteforeldre og stille opp for familie. 


-  kuttet snus, skal skippe alkohol, (skippet allerede 30 års dagen min). 
- Gitt slipp på gaming (grunnet akutt skade, men fant ut jeg har det bedre uten). 
- Skal leie ut et soverom for 4000kr, har allerede bodd i kollektiv/samboere i 10 år. 
- Har spotify student og billig tlf abb.  

Andre tiltak?

Er det noe jeg kan si/spørre om i banken som vil overbevise de bedre og gjøre meg mindre avhengig av foreldre? 

Har tenkt tanken på at jeg kan ha kausjonist/medlåntaker, og at et evt privat lån eller deler av det kan brukes for å betale ned. 

Hvordan foreldre vil hjelpe vet jeg ikke nøyaktig enda da de skal finne en løsning til i sommer. Hva er minst risiko for dem på generell basis?

 

 


 

Anonymous poster hash: 35f66...07b

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...