Gå til innhold

Ny PC. Stille, stabil og relativt rask.


Anbefalte innlegg

På tide med ny PC da den gamle er like ustabil som plutonium. Går for en helt ny maskin. Skal stort sett brukes til programering (mye progamering, skjerm viktig), og litt multimedia (ikke spilling!) Den vil stå natten over og gjøre tunge beregninger. Den må derfor være stabil og passe rask. Siden jeg sover 3 meter unna, bør den også være relativt stille. Tenkte å bruke rundt 20 000,- Det estetiske er også litt viktig for meg :blush: Kom frem til følgende utkast, lurte på om noen av dere hadde forslag til endringer/forbedringer osv?

 

 

Fra MicroPlex:

 

Lian Li Alu. MidiTower PC6070A (styødempet) - 1995,-

Fortron/Source, 350W FSP35060PN - 595,-

Func Surface 1030 Musmatte - 258,-

Mist "Black Silence" CPU-Kjøler - 295,-

Porto - 200,-

 

 

Fra Komplett:

 

Intel Pentium 4 PC800 2,8 GHz Boxed - 1992,-

? Asus P4P00/Deluxe - 1273,-

? 2 x Corsair XMS3200LL DDR-DIMM 512 MB, 400MHz - 2x1255,-

 

Seagate Barracuda 7200 160 GB S-ATA - 1151,-

Logitech Ultra-X Flat-Keyboard - 341,-

Creative Audigy 2 - 723,-

Matrox Millenium P650 64 MB Dual Head Dual DVI - 1542,-

Sony DVD-spiller IDE 16x/40x - 341,-

Ms Wireless Optical Mouse, Blue Moon - 419,-

Avgift + porto 290,-

 

Samt:

Samsung SyncMaster 191T 19" LCD - ca. 6500,-

 

 

Sum: Underkant av 20k.

 

Kjøper Samsung 191T i stedet for 193T da jeg ikke gidder å vente til disse kommer på lager igjen. Har ellers valgt komponenter som støyer minst mulig.

Endret av kenny
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil ikke starte en AMD vs. Intel diskusjon her. Men jeg må innrømme at tanken har slått meg. Men jeg har lite erfaring med AMD. Blir ikke Athlon 64 3200+ i så fall, men heller Athlon XP3200++. Blir ikke softwaren emulert ved bruk av 64 bits arkitektur ennå? Mister vel endel ytelse da (Vet ikke helt hva jeg snakker om her).

 

TWIN-X i stedet for 2 enkeltbrikker er notert.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Blir ikke softwaren emulert ved bruk av 64 bits arkitektur ennå? Mister vel endel ytelse da (Vet ikke helt hva jeg snakker om her).

Etter hva jeg har forstått mister du ikke noe ytelse siden prosessoren er bakoverkompatibel med 32bits system. Tar jeg feil?

Lenke til kommentar
Blir ikke Athlon 64 3200+ i så fall, men heller Athlon XP3200++. Blir ikke softwaren emulert ved bruk av 64 bits arkitektur ennå? Mister vel endel ytelse da (Vet ikke helt hva jeg snakker om her).

Nei, det er ingen emulering. Det er Intels Itanium som har problemer med 32-bit programvare. Faktisk er A64 3000+ betydelig raskere enn XP3200+ med dagens programvare.

Endret av EasyRaider
Lenke til kommentar

Magefølelser lønner seg ikke å følge... Du bør heller se på harde fakta, og nå er det slik at en AMD XP3000+/3200+ yter ganske mye bedre enn en p4 2,8 GHz, og også bedre enn en 3,0 GHz (som jeg har). Hadde jeg kjøpt maskin nå hadde jeg utvilsomt valgt en Athlon 64 prosessor (da mest sannsynlig 3400+, men det er meg - liker å ha det beste), Abit eller Asus sitt Socket 754 hovedkort (Abit sitt har flest features, men webshoppene får det ikke inn før om en god stund).

 

I tillegg til det hadde jeg nok valgt en noe bedre kjøler. Ta en titt på Zalman CNPS7000Cu - jeg har den selv og den fungerer utmerket (spesielt etter at jeg moddet den litt).

 

En liten ting til: En XP3200+ yter veldig mye dårligere enn en Athlon 64 3200+, men en XP3200+ ligger vel omtrent likt som den du har satt opp, men er nok enda litt tregere.

 

My 2 cents.

Lenke til kommentar

Virker som et bra oppsett. Jeg vil imidlertid anbefale deg å gå for en Swiftech kjøler (http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=MCX478V) sammen med en stillegående Papstvifte (8412NGML) og en viftestyring (http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?rd=MISTBS1&toc=3820). Det blir et par lapper ekstra, men er i stillhetens navn vedt det.

Strømforsyningen som du har valgt er knallgod.

Lenke til kommentar

Ok, må si jeg vurderer AMD. Får undersøke det litt nærmere iht. fremtidig utvikling av programvare mm. Men trenden er vel omlegging til 64bit, dvs. dette vil jo selvfølgelig skje. Men er vi i en forsøksperiode? Swiftech i kombinasjon med 19 dB Papst, virker som et bedre valg en Mist. De bruker jo samme vifte, men har en følelse av at Swiftech kjøler endel bedre ja. Fikk ikke helt med meg den viftestyringen (feil url?). Men det kan vel ikke være vanskelig å koble til hovudkortet og få viftehastigheten proporsjonal med CPU-temp?

Lenke til kommentar
Prisen er helt akseptabel. Samme modell fra Fortron/Source koster en hundrelapp mindre, men har da en mer støyende vifte og mangler SATA-kontakt. Legger du på en hundrelapp får du 50W ekstra, noe du bør vurdere dersom du har mye strømkrevende utstyr i kabinettet ditt. Det kan også være en stort fordel å ha litt å gå på om du tenker på å oppgradere systemet i nærmeste framtid.

 

I følge overklokking.no er Mist's PSU mer støysvak ja, samt at jeg jo også trenger SATA-kontakt. Tror jeg går for Mist. Er jo ikke store forkjellen fra F&S (samme basis), som har høstet mye positiv kritikk.

En annen ting å tenke på er om en PSU med høyere effekt lettere kan drive maskinen, og derav utvikle mindre varme? Og slik også produsere mindre viftestøy. Eller vil høyere effekt alltid bety mer varmeutvikling? F. eks. Fortron/Source 350W vs. 400W på samme maskin.

Lenke til kommentar
Ok, må si jeg vurderer AMD. Får undersøke det litt nærmere iht. fremtidig utvikling av programvare mm. Men trenden er vel omlegging til 64bit, dvs. dette vil jo selvfølgelig skje. Men er vi i en forsøksperiode? Swiftech i kombinasjon med 19 dB Papst, virker som et bedre valg en Mist. De bruker jo samme vifte, men har en følelse av at Swiftech kjøler endel bedre ja. Fikk ikke helt med meg den viftestyringen (feil url?). Men det kan vel ikke være vanskelig å koble til hovudkortet og få viftehastigheten proporsjonal med CPU-temp?

Athlon 64 er uansett den raskeste prosessoren på markedet, omleggingen til 64bit kommer kanskje ikke før om flere år, men det har jo ingenting å si ettersom den er raskere enn både XP og P4-prosessorene på 32-bit. Du får heller se på en rask omlegging til 64bit som en ren bonus.

Lenke til kommentar

Jo, må bare føye meg in i rekken av folk her, A64 er kjøligere en XP cpuene og p4 (korrekt meg hvis jeg tar feil, men er rimlig sikker), det betyr jo stillere maskin.

 

Så må du se på ytelsen og til beregninger som ikke er forutsigbare som encoding e l. er A64 mye raskere en p4. Og med ditt budsjett kan jeg faktisk ikke se en eneste grunn til at p4 2.8 er et alternativ til A64 med mindre det er følelser og ikke fakta som styrer valget ditt.

 

edit: driver selv endel med overnevnte ting (studerer ved ntnu) og jeg sikler også på ny maskin og idag hadde det klart blitt A64

Endret av Pin
Lenke til kommentar

Bikker mer over på A64 nå ja. Grunnen til at jeg hadde satt opp P4 i utgangspunktet er at jeg stort sett bare setter meg inn i prosessorutviklingen ca. hvert tredje-fjerde år (ved kjøp av ny PC ja). Og for tre-fire år siden var det Pentuim for alle penga. Studerer også ved ntnu (datateknikk), har ikke hatt om datamaskiner enda da men (da hadde det vært flaut å være såpass grønn).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...