Gå til innhold

WitNo

Medlemmer
  • Innlegg

    376
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av WitNo

  1. Har fått fiber fra Altiboks/Viken. Startet med den nyeste versjonen av Zyxel VMG satt i bromodus mot pakke med 3 Google Nest Pro. TV fungerer, men mangler det jeg ønsker routerfunksjonalitet. Vil TP-Link ER7206 Omada Gigabit VPN Router sammen med f.eks. TP-Link Deco XE75 3-pack WiFi 6E Mesh fungere, med intakt TV / streaming?
  2. Når det gjelder myndighetenes råd, la jeg merke til at de nå har endret anbefalingen om å 'preppe' fra å være selvforsynt i fire dager til tre dager. https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/beredskap-i-hjemmet/ Enten anbefalingen fastsettes til tre eller fire, undrer jeg meg over hvordan de har kommet frem til nettopp 3 eller 4. Kan de ha nedsatt en ekspertgruppe som etter å ha tenkt seg skikkelig grundig om fant at fasiten var fire, men at den neste ekspertgruppen konkluderte med tre. Hvor i alle dager får de det tallet fra? Leier de inn noen med klarsyn fra Åndenes makt som skuler inni fremtiden og forutser hvilken katastrofe som vil inntreffe? Lurer på om de tok med i beregningen at plutoniumet i kjernefysiske våpen har en halvveringstid på 24 200 år. På den andre side, hvis du overlever de første fire dagene etter detonasjonen, er det kanskje ikke havregryn man er mest hypp på. Hadde glatt bytta ut de gryna med en raus dose morfin eller blåsyre for å slippe fire dager i terminalfase etter en real strålingsdose og 4. gradsforbrenning.
  3. Ganske enkelt: Hvis du hører lyder i naboleiligheten som kan være forenlig med at det utøves fysisk vold, skal du ikke la tvilen komme den potensielle voldspersonen tilgode. Det er heller ikke nødvendigvis noen god idé å ta affære på egenhånd, i alle fall når du ikke kjenner de som det involverer. Du kan risikere at du selv blir et voldsoffer. Hvis du mistenker voldsutøvelse og fare for noens liv eller helse: Ring politiet. De kan gjøre en vurdering av situasjonen, avklare og iverksette tiltak om nødvendig. På samme måte som hvis du har grunn til å tro at barn blir usatt for overgrep eller vold. Ring barnevernet. De har ressirser og disponerer løsninger. Hvis du har grunn til å tro at noen kan komme til å skade seg selv eller andre, ta kontakt med politi/helsevesen. Det er grunnen til at vi har helse-, sosial- og politimyndighetsinstans. Jeg jobber selv som psykolog i privat praksis. Kommer det noe frem i en samtale som indikerer at det foreligger fare for at vedkommende skader selg selv, snakker jeg med pasienten om at vi tar en tur til psykiatrisk legevakt for å få en vurdering. Hvis det fremkommer informasjon som indikerer at det kan forekomme overgrep mot barn eller at det er planer om alvorlig vold med fare for andres liv og sikkerhet, overstyres taushetsplikten (det er de eneste tilfellene). Som fagperson, kan jeg ikke bære ansvaret for noe slikt alene, som nabo kan ikke du påta deg noe ansvar som i tillegg vil kunne medføre en fare for deg. NB. Jeg mener så absolutt ikke at noen nødvendigvis skal ringen politiet hver gang et er litt høylytt i naboleiligheten.
×
×
  • Opprett ny...