Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Dele internett med switch


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Får hver maskin sin egen ip ut på nettet da?

Nei. Ofte har ADSL-modemet en DHCP-funksjon (utdeling av IP-adresser kort fortalt) som deler ut adresser til maskiner som er påkoblet det. Så om du kobler på flere maskiner, vil disse få hver sin IP, mens adressen du har utad er den som modemet har. Denne adressen er noe som modemet får igjen fra din internettleverandør. Har du fast IP, er det modemet ditt som får denne. Merk at det er adressen utad som synes, også om du tar å sjekker IP'en din på nettet.

 

Fenalår,

Om han/hun deler internettilgangen via en switch, trenger ikke dette settes opp. Alle maskinene får tilgang til nettet samtidig så sant de er kobla til switchen.

Lenke til kommentar
Nei. Ofte har ADSL-modemet en DHCP-funksjon (utdeling av IP-adresser kort fortalt) som deler ut adresser til maskiner som er påkoblet det. Så om du kobler på flere maskiner, vil disse få hver sin IP, mens adressen du har utad er den som modemet har.

Å joda, du får IP-er fra Bluecom via modemet.

Ikke noe NAT-surr.

Lenke til kommentar
[quote name='Fenalår' date='13/01/2004 : 11:02'] Men du vil kun bruke en maskin på nett om gangen. En mulighet er å bruke ICS. Men da må du ha to nettverkskort. Da vil du kunne bruke flere maskiner på nett sammtidig. Kommer ann på hvor mange RJ45 utak du har i switchen din. [/quote]
Du får opp til 3 ipadresser fra bluecom og alle er "ekte" ipadresser og du kan bruke alle 3 samtidig men de deller på den bånbreden du har...
Lenke til kommentar
Seriøst? Deler de ut til alle maskinene bak modemet? Trodde de fleste kjørte NAT'ing (sitter på NGT selv :))

Normalt får du tildelt tre IP-er, i vilkårene står det to så det er jo en løsning med begrensninger.

Dog så slipper du nat noe som er en befrielse for veldig mange.

Lenke til kommentar

Det er jo bra av Bluecom at de faktisk gir deg flere enn én ip ut :)

Når vi først er inne på Bluecom... Har en kamerat som sliter litt med porter og sånt styr. Har ikke no styring på hvordan adsl-ruterne som bluecom deler ut funker. Er det mulig å logge seg på dem og åpne egne porter?

Lenke til kommentar
Har ikke no styring på hvordan adsl-ruterne som bluecom deler ut funker. Er det mulig å logge seg på dem og åpne egne porter?

Std modemene til Bluecom har ingen konfigurering, de er i bridge-modus og derfor må problemene komme av andre ting enn modemene.

Som hva da?

Helt konkret skulle han hatt en port til DC++ (for active mode), og en eller flere for å sende filer med MSN messenger. (6891, 6892,...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...