Gå til innhold

Falsk Facebook-konto


Anbefalte innlegg

Hei,

noen har laget en facebook-profil som er tilknyttet min mors telefonnummer. Vedkommende har brukt hennes profilbilde (av hennes undulat) som profilbilde på sin profil, altså har han da stjålet hennes bilde. Kontoen er registrert i en annen persons navn, men ser ut til  å være tilknyttet hennes tlefonnummer.

Jeg oppdaget at hennes mobil var logget på med begge kontoer, både hennes egen og hackeren sin. Jeg fikk logget ut fra den falske kontoen fra facebook-appen. Men fra messenger får jeg ikke logget ut, kub switchet tilbake til hennes ekte konto. Feilmeldingen er at denne (hackerens) konto er logget inn på facebook på enheten, og messenger nekter derfor å logge av denne brukeren. selv om jeg har logget ut vedkommende fra facebook-appen, og sjekket at han ikke er logget inn i nettleseren.

Grunnen til at denne profilen er logget på enheten (Det er mulig å ha 2 kontoer logget på i facebook-appen) regner jeg med er tilknytningen  til hennes telefonnummer.

Vedkomende har sendt noen venneforespørsler og meldigner til hennes facebook-venner. Selve hackingen skjedde for 2 år siden. Den gangen fikk hun hjelp av elkjøp til å gjenopprette kontoen sin, til en pris på 3-4000 kr :-/

Nå, ca 2 år senere ser det ut til at den falske kontoen er på ferde igjen. Det er nå dette med venneforespørsler og meldinger til hennes bekjente har skjedd. 

Jeg har prøvd å rapportere kontoen mange ganger. Hver gang har jeg fått tilbakemeldignen at ingen brudd på facebook-policier er funnet.

Når man rapporterer profiler må man browse igjennom mange kategorier, hvor ingen av de helt matcher dette tilfellet.

For eksempel blir det feil å hevde at han utgir seg for å være min mor, siden han bruker et annet navn (selv om tlf og profilbilde er det samme). Antar det er slikt flisespikkeri som er grunnen til at facebook tolker det som ikke brudd på policier.

Jeg har prøvd mange av de forskjellige rapporteringskategoriene, med negativt resultat.

Jeg finner ingen kategorier hvor jeg kan rapportere med fritekst, og ikke bare krysse av for forhåndsdefinerte grunner.

Noen tips til hva jeg skal gjøre videre? Evt. hvordan man kan "tvinge" facebook til å reagere mot denne profilen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...