Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva kan jeg gjøre for å slanke meg?


Gjest 405f7...25f

Anbefalte innlegg

Gjest 405f7...25f

Jeg er lei av å være overvektig. Prøver liksom å skjerpe meg, men liker vel å trøstespise da. Hva gjør man med det?

Anonymous poster hash: 405f7...25f

Endret av Omnia vincit amor
Endret tittel i tråden som var litt mer forklarende.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Har selv måtte endre hva jeg spiser ikke grunnet vekt men grunnet kolesterolet. 

Måten jeg klarte å endre det på var ved å endre holdningen jeg har til hva jeg bør få i meg. 

Begynte med å tilføre enda mer grønt i kostholdet, ofte spise vegetarretter, og kuttet ut mye av det mettede fettet ved å spise mindre av hamburgere og annet søppelmat. Det skal nok ikke så mye til om du endrer på hva du spiser.

Du kan også subsidiere en usunn hamburger med en sunn hamburger. Ha på fisk eller noe annet som smaker godt. Du kan også gjøre dette med pizza og de fleste andre måltidene du lager, du trenger ikke det usunne for å lage god mat. 

Jeg har blitt glad i squash og aubergine da du kan lage mye rart med det. Pleier ofte å lage en stuing av squash, aubergine, gulrot og alt annet grønt jeg har liggende. Så har jeg det til pasta. Bruker selv kun fullkornpasta, du får dette til greie priser på coop, men er sikkert andre kjeder som selger slik pasta til en god pris. Coop har som regel 30 for 2 av Änglamark fullkornspasta som da er økologisk i tillegg noe jeg synes er litt kult :) 

Det å være aktiv som Sjørøveren sier er nok også en nøkkel i det hele. 

Men jeg tenker at å endre holdningen til mat er viktig.. Uten en holdningsendring kommer du ingen vei. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Hva gjør jeg for å slanke meg?

De fleste dietter fungerer ved at man tar kontrol over mengden mat over lengre tid, derav får kontrol på inntaket vs forbrenningen.
Helsevesnet tilbyr en pille som undertrykker Ghrelin, noe som undertrykker sulten.
Både Keto og periodisk fasting går ut på at man unngår flere av mekanismene i insulinsyklusen som trigger småspising. 

Lenke til kommentar

Det er vanskelig å gå ned i vekt. Særlig fordi en ofte bruker mat, som du sier, til å trøste seg selv. Vi overvektige er ofte mindre lykkelige og får færre av våre behov dekket. Derfor blir vi feite og holder oss feite.

Eksempelvis: du er ulykkelig fordi du ikke har kjæreste og derfor spiser mer, som trøst. Da er det enda mindre sjanse for å få kjæreste senere.

Så en må bare virkelig motivere seg og prøve å se fordelene ved å gå ned i vekt. Prøve å gjøre artige ting og dekke behov som ikke har med mat å gjøre, slik som å ikke være ensom. Så gjør det de andre skriver her.

Endret av jacobandersen
Lenke til kommentar

Legg all mat og restar i frysen, og tinn kun opp da du skal eta i løpet av dagen.
Frys sjølvsagt ikkje hermetikk, tørr-pasta, suppepåsar, osv, å fjerna da så er godt, og raskt å laga kan vera nok til at da blir formykje ork å laga "kosemat".
Slutt å kjøpa godteri/Is og brus/saft/energidrikk, du et/drikk da kun i selskap. Legg alt av brød/lønsjmat igjen på jobben om dykk har eit pauserom kor da er moglig å gjera da, om du har sjokoladepålegg på brød til lønsj, så er da greit sålenge du ikkje "murar" med da, ikkje et da med skei, og lar da ligga på jobb når du går der frå. Vist du må handla meir lønsjmat, så lar du da enten ligga i bilen, eller står opp tidligare og handle før jobb om moglig.
Rett og slett gjer da forjævligt tungvint å finna noko godt å trøste-eta.

Før du et, så kan da og vera ein fordel å fordela porsjonar i frysebeger før du begynn å eta, så frys du ner resten av middagen, då slepp du at du begynne å eta større porsjonar for å kompansera.


Beveg deg, gjer da til vane å sykkla/gå ein kjempelang eller strevsam tur kvar dag da er vær og lys til da, skal du gå til butikken så går du ein stor omvei vist du har tid til da, Rings of Thrones er fortsatt der når du kjem heim.

Vist du føle at du går og sulte, så kjøp deg ei klasa med banane, frukt så du må vertfall jobba litt for å eta (skrella appelsin eller liknande) eller noko du veit du fort blir lei av å eta, og ha da liggandes dei første 2-3 vekene dagane.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...