Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Jeg er sammen med verdens snilleste mann i edru tilstand . Men desverre avhengig av alkohol , noe han ikke vil innrømme selv .Enkelte ganger er det så ille at han går inn i psykose . Han kan forestille seg at han er i krig . At folk prøver å komme seg inn i huset . Knuste ruta med langkost  for å holde folk ute . Jeg er skremt og redd . Han kan også være frekk mot meg ( aldri slått). Sier helt sinnsyke ting , som ikke henger på greip. Sender chatter til kreti og pleti . Snakker om unge damer som er begeistret for han . Ja jeg ser leksa begynner å bli lang . Han har opplevd mye i livet som ikje er bearbeidet . Virker som han Tror alkoholen hjelper .  Jeg er glad i han og syns synd på han . Og ser ut som jeg må sette et ultimatum . Enten meg eller alkoholen . Jeg greier ikke mer . Noen som har noen gode råd og innspill?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ultimatum og/eller behandling høres vel ut som eneste løsning. Hvis ikke det fører frem ville jeg tatt min frakk og gått. Det er heller ikke gitt at han fortsetter å være verdens snilleste mann dersom han ikke lenger "får lov" å drikke. 

Det høres også ut som du utsetter deg selv for en voldsom risiko, dersom han blir psykotisk i fylla, selvom det ikke har gått fysisk ut over deg. 

Hvis du skal prate med han, så ikke si at han er alkoholiker, eller still ultimatet med en gang, fortell heller om hvordan du opplever situasjonen, slik at han forstår at dette er noe som er vondt for deg å oppleve. Hvis du "angriper" han i dialogen, så kommer han mest sannsynlig bare til å gå i forsvar og så kommer dere ingen vei, 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Utover det Baranladion sa så høres det ut for meg som en jobb for profesjonelle/terapeuter.

Tar han medisiner eller antidepressiva? Hvis ikke, så vær veldig varsom ovenfor leger som sier at spesielt antidepressiva kan være en god løsning. Slikt er veldig kapabelt til å endre sinnstilstand. Da kan ting gå fra vondt til mye verre.

Lenke til kommentar

Her får du servert vitenskapen bak atferden til verdens snilleste mann i edru tilstand: https://sml.snl.no/alkoholbetinget_psykose

Råd:
Du kan ikke ha grisen på kjøkkenet å kaste perler til den bare fordi den er snill når den er edru og du er glad i den. Dette er en nedadgående spiral.
Du hjelper ikke ham ved å stå ved hans side, tvert om hjelper du ham å opprettholde en nedadgående spiral fordi ditt nærvær ikke er en motivasjon til endring.
Ultimatum fungerer bare når det gagner deg, ikke ham. Du er nødt til å følge opp et ultimatum når du først stiller det.
Hvis du først bestemmer deg for å forlate ham, kan du forvente en forverring, og siden mulig bedring. Hvis du ikke ser en rask endring, kan du stille deg selv spørsmålet om du i det hele tatt betydde noe for ham
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...