Gå til innhold

Hva Slags Hullemaskin Er Dette ?


Anbefalte innlegg

Fant denne på låven. Det står "Oscar Skotvedt - Kirkegaten 10 Oslo" på emblemet. Det er en slags hullstemplingsmaskin som etterlater noe som ligner på et + tegn. Tipper den er fra -50 eller -60 tallet. Det skal være en liten oppsamlingsboks i bunnen for hva det nå var som ble til overs etter bruk. Den ser ganske så solid ut og er tung. Noen som vet?

Unknown device 1 .jpg

Unknown device 2.jpg

Unknown device 3.jpg

Unknown device 4.jpg

Unknown device 6.jpg

Unknown device 5.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Kan jo være for å punktere en stor bunke med ark. Da trenger man kraft. En sånn "vanlig" en tar ikke mange av gangen før det blir for mye, det ser en jo sprekken og at det ikke går flere inn.

Lenke til kommentar

@Gjest Baardsen Den avdekkende gravejournalistikken fortsetter her. Fant en til, denne gang en som var i bruk på Rindal Samvirkelag. Så da ble det litt mer kontorpreg over det med en gang. Så da konkluderer vi med at dette er en hullmaskin for en bunke med papir, siden den har såpass med moment i hendelen og ble funnet i kjelleren på en gammel dagligvarbutikk. Skal vi si oss fornøyd?

Sitat

Stempelmaskin i jern. Grålakkert. Maskina stempler stjerneforma hull ved å trykke ned et håndtak. Den utstemplede delen havner i en utrekkbar liten skuff.

https://digitaltmuseum.no/021026130216/hullmaskin

Endret av SkyMarshall Arts
En liten link å titte på
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...