Gå til innhold

Naboer fortviler over kryptoselskap: – Vi er redde for konstant dur dag og natt


Anbefalte innlegg

12 hours ago, olavrb said:

Stortinget stemte vel ned forbud av samme grunn de tillater de store IT-aktørene å bygge store datasentre i landet: Penger i kassa, drahjelp på infrastruktur, arbeidsplasser. 

Det ble sagt følgende i denne forbindelse hvor stortingen behandlet kryptovalutasakene:
 

Quote

Flertallet uttaler derimot det er «prinsipielt betenkelig å diskriminere datasentre ut fra en politisk definert samfunnsnytte».
Dette illustreres med at 7 milliarder You Tube-avspillinger av Justin Biebers «Despacito» eksempelvis står for et strømbruk på 900 gigawattimer med strøm – tilsvarende det årlige strømforbruket for hele Barbados.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/Po8z3b/roedt-faar-ikke-medhold-i-forbud-mot-kryptoutvinning

Det er med andre ord full forståelse for at man ikke kan opprette et strømpoliti som skal bestemme hva ferskvaren strøm skal brukes til. Du kan jo bare prøve å innbille deg håndhevingen av noe sånt for et datasenter som leier ut datakraft der kunder selv bestemmer bruksområdet. I tillegg vil man ikke ha generell politisk usikkerhet svevende over alle datacenter, også Azure, GCP og AWS, man vil ha stabilitet.

Om kryptovaluta er her i fremtiden eller ikke blir spekulasjon, men man vet at det er her akkurat nå, og folk bruker det. Hadde ingen brukt det hadde verdien og interessen vært 0. Nå som Bitcoin har vært her i 13 år så kan man ikke påstå det er bare spekulasjon og fremtidshype.

Alle ønsker mer effektive løsninger innen energiforbruk, men det kan være de aldri kommer, man kan ikke sette verden på pause fordi man tror det kommer noe mer effektivt.

Endret av attz
mangler tekst
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan nok være tema å måtte se på ikke kritisk nødvendig strømforbruk i sør Norge, i tider som vi er i nå. Dette er på ingen måter ønskelig, men kan være nødvendig. 

Forøvrig blir jo nord Norge nå attraktive for industri med mere med det man kan kalle gratis strøm. 99% billigere enn i sør Norge. 

Det blir jo villt til vinteren. Jeg unner de i nord billig strøm, men jeg tipper også de i nord ser galskapen her. 

Lenke til kommentar
3 hours ago, big_glasses said:

Hvor mye energi bruker facebook i forhold til krypto

Facebook var et eksempel og du misser poenget hvis du henger deg opp i totalt forbruk globalt.
All den tid diskusjonen omhandler totalt forbud eller ei, geografisk begrenset til Norge, så var vel ikke mengde strøm en del av diskusjonen, iallfall ikke globalt.
Eller mener du det skal være greit så lenge globalt forbruk for aktivitet X er under en magisk grense Y? Hvem bestemmer denne grensen?
Og hva skal du gjøre dersom Facebooks servere begynner å benyttes til kryptovaluta?
og sånn baller det på seg...

Endret av attz
skrivefeil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...