Gå til innhold

Uber laget falsk versjon av appen sin for å villede myndigheter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Karstein H skrev (1 minutt siden):

Akkurat!

Det å drive virksomhet på egne betingelser, altså uten å betale skatt eller bry seg om andre lover og regler, for å spare kostnader, kunne kanskje mange ønske seg, men de fleste innser at et samfunn driver seg ikke av seg selv.

Sykehus, skole/universiteter, veier, pensjoner, etc, koster alt penger. Penger som kommer fra skatter og avgifter.
Som passasjer i drosje ønsker nok de fleste også at sjåføren skal ha forsikring som dekker dem.

Uber er en virksomhet som i betydelig grad har basert seg på å drive ulovlig.

For noe tull. Det å drive næring krever langt mer enn å bare betale skatt. I taxinæringen er det i realiteten det offentlige som definerer hvem skal få monopol på tjenestene. 

Det er kanskje på tide for deg å heve kompetansenivået om hvordan samfunnet faktisk fungerer. Det er ikke sånn at skatter kreves inn for tilby sosiale goder. Sosiale goder tilbys for å kunne kreve inn skatter. Dette er en vesentlig forskjell. Men det er klart utdanning er ekstremt viktig, for uten den hadde du ikke reperte det du er blitt fortalt og levd i en illusjon om at staten er din venn og alle som driver næring er banditter. Sykehus er like generørst som bonden som bestiller en veterinær når en av kuene har en skade. Det handler bare om å maksimere inntekten. Hvis det er sånn at det koster bonden mer enn kuen er verdt, så sendes kuen på slakt. 

Sånn er også sykehusene. Deres oppgave er primært å sørge for at menneskene kan gå raskest mulig tilbake til å betale skatter og avgifter. Det finnes mange tilfeller hvor passienter ikke behandles når det er åpenbart at staten aldri vil få tilbake kostnaden det var ved å behandle passienten. Dette kan man se ganske tydlig på at tannlegene som regel ikke er en del av "gratis" helsevesen. Folk kan i de alle fleste tilfeller jobbe like bra om tenne råtner eller mistes. Det bare noen tilfeller hvor plagene kan eskalere og skape problemer som resulterer i nedsatt funksjonsevne at staten dekker behandling eller deler av behandlingen. 

Forøvrig så har en uber sjåfør betalt for å bruke veier, på samme måten som alle andre bilister gjør det; nemlig gjennom avgifter relatert til å eie bil, det å kjøpe den, avgifter på drivstoff og bompenger. Så det er løgn å si at de ikke betaler skatt. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...