Gå til innhold

Hvorfor matte ikke er en vitenskap


Anbefalte innlegg

Si at man tar en linjal da, og den har millimeter, så er jo millimeteren ikke helt nøyaktig også, og tok man noe under en millimeter også, så ville ikke det ha vært helt nøyaktig heller, det er dette som er problemet med matte fundementalt, det er ikke nøyaktig, det er derfor rasjonelle folk sliter mer med matte også enn andre på skolen, ikke bare fordi læreren forklarer ingenting om hvordan det fungerer, men fordi det aldri er helt nøyaktig, det er et irrasjonelt emne da siden man aldri kan bli det helt nøyaktig, det er bare oppfunnet grovt for å kunne bygge enkle hus før i tiden, men i senere tid så har folk fått det for seg at det er for noe annet også, at det er viktig da, men til og med en kunstner kan si at han kan lage hva som helst uten matte også bare ved øyemål

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo ikke matte. Det er et mangelfullt fysisk mål. Matte beskriver eventuelt prosesseringen av målene. Men om målene er feil eller mangelfulle, så kan man ikke skylde på matematikk. 1+1=2 selv om du har målt det til 1.00000000001+1 ;)

Rasjonelle folk sliter heller absolutt ikke med matte. Rasjonelle mennesker er ofte mer abstrakte tenkere, og ser ut til å ha det lettere med matte enn de fleste andre. Tvert imot er det vel en sammenheng mellom IQ, rasjonalitet og matematiske evner, hvert fall opp til et visst punkt.

Endret av Outlier616
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Standarden for en millimeter er basert på en konstant i universet. 1 meter er hvor langt lys beveger seg på 1/299 792 458 dels sekund. Bare fordi din hverdagsmatte ikke er nøyaktig i dine øyne så betyr ikke det at matte ikke er vitenskap og ikke nøyaktig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...