Gå til innhold

Equinor-rapport: Gasslekkasje og driftsstans var følgefeil etter uhell med Tysklandskabelen. Til slutt brant Melkøya


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skjønner godt at Statnett og resten av Scandinavia har vansker med å tro at brannen hos Equinor i bunn og grunn var en 'følgeskade" av strømkvaliteten på nettet.

Mener å ha lest at spareregimet på anlegget har droppet preventivt vedlikehold og periodisk bytte av komponenter som eksempelvis filteret som tok fyr. Så skriver de heldigvis at anlegget ikke hadde bemanning/kapasitet til å håndtere uventede hendelser. Å skylde på "kort varsel" som årsak til at man ikke håndterte en uventet hendelse blir vel "kaka på kaka" som svenskene sier. Tilstrekkelig bemanning, overvåkning og forebyggende vedlikehold er vel svaret hvis anlegget skal drives sikkert.

Lenke til kommentar

Rart om dette ikke ble avdekket under arbeidet med å finne årsaken til ulykken. At det teknisk var brann i disse filterne som ikke hadde blitt tilstrekkelig rengjort/byttet ut i henhold til kravene, er nå en ting. Men om de nå kommer med årsaker de ikke har ville gitt til de som undersøkte dette, høres nesten enda værre ut for Equinor. 

Lenke til kommentar

Det ryktes i bransjen at Equinor har begynt å spare såpass hardt på de som gjør arbeidet i felt at de visstnok ikke "får tak i folk". Mao dårlige vilkår og elendige rotasjonsavtaler. De ønsker først og fremst å ansette folk som bor lokalt for egen regning, ingen reisefolk. Og hvis det er reisefolk er det fra absolutt billigste byrå med dårligste vilkår. Her gjelder det å ro det de kan og finne unnskyldninger. Equinor er sikkert et fantastisk selskap for de som sitter litt oppover i systemet men fra bunn ser det noe ruskete ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...