Gå til innhold

Forbrukerrådet krever tiltak: – Uholdbart at opplysninger om så mange forbrukere er på avveie


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dataene for kredittsjekk ligger vel hos Brreg? Hvorfor ikke justere slik at kredittsjekk rett mot Brønnøysund ikke lengre er mulig uten en BankID godkjenning fra brukeren? Heter seg uansett at det ikke er lov å ta slik godkjenning uten samtykke fra brukeren, så med bakgrunn i dette bør Brønnøysund kunne legge denne lovhjemmelen til grunn for endringen. Alle som gjør kredittsjekk må derfor sende brukeren til BankID pålogging først, slik man ellers har ved betaleringer og alle offentlige pålogginger. Begynner å bli rimelig standard nå og forventet at alle har slik støtte. Da er det en endring på APIet, og legge til støtte for denne brukerverifikasjonen hos alle som slår opp mot kredittsjekk.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mulig du blander sammen med reservasjon mot telefonsalg som ligger hos Brreg? Man må i dag sperre mot kredittsjekk hos 4 selskaper. Ingen koordingering mellom disse. Det burde vært sperret for alle i utgangspunktet og så tillater man per kredittsjekk, gjerne med bankid, som jeg tror det er du vil frem til.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
16 hours ago, geir__hk said:

Praktisk spørsmål: Hva skal man gjøre om det kommer brev i posten om at man har fått utført en kredittsjekk, vel vitende at man ikke har gjort noe som burde/skulle kunne utløse kredittsjekk ?

Kontakt de som har utført kredittsjekken ASAP. Skal stå på brevet hvem dette er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...